Olyan bitcoin árat mondott a Silk Road alapítója, hogy leesel a paripádról

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ross Ulbricht szerint a digitális értékőrző árfolyama újra meg fogja járni az 1200 dollárt, ahol utoljára 2017-ben járt, de utána elsöprő emelkedő trendbe kezd.

Az életfogytiglani börtönbüntetését töltő Ulbricht néhány hete még masszív krachról prófétált, szerinte a BTC árfolyama a mostani “második fázisában” 2800$ és 1200$ között találhat támaszt, amit az úgynevezett Elliot-hullám elméletre alapozza.

Elliot-hullám elmélet a Bitcoin árfolyamán. Forrás: Ross Ulbricht, Medium

A múlt hét elején a korábbi előrejelzésére rálapátolva, Ulbricht egy újabb blogbejegyzéssel jött ki, amiben megint a bitcoin árfolyamával foglalkozva már egy hiperultra derűlátóbb forgatókönyvet vázolt fel. Szerinte ugyan a rövid távú előrejelzése továbbra is valid, ám hosszú távon nincs para, szóval mindenki szorgalmasan gyűjtögesse csak.

Az általa “harmadik hullámnak” titulált időperiódusban a BTC teljesítménye “akár az első hullámnál is meggyőzőbb” lehet, olyan árcélt belőve, amit még kedvelt shiller polihisztorunk, John McAfee se tett még:

“Ha a 0.06 dollárt az első hullám kezdetének vesszük és a 20 000 dollárt a végének, akkor az első hullámban 333 333-szorosával nőtt az árfolyam. Ha a második hullám leviszi az árat 1000 dollárra és a harmadik hullám olyan lesz mint az első, akkor a harmadik hullám az árfolyamot 333 millióra repíti.”

Ulbricht nem konkretizálta, hogy pontosan mikor fogja elérni a harmad milliárd dolláros árfolyamát a bitcoin, de azt biztosra veszi, hogy évtizedek múltán, “minden, ami 20000 dollár alatti, az olcsónak fog tűnni.”

Ulbricht és az árfolyam előrejelzések

Úgy tűnik, a börtön ablakában Ulbrichtnak van ideje a bitcoin árfolyamán töprengeni (ne kövezzen meg minket senki se szarkazmusunk miatt; Ross Ulbricht ártatlan és szabadon kell bocsátani), ugyanis nem az első üveggömb jóslata. 2019. decemberében például azt írta Mediumán, hogy az irányadó digitális értékőrző árfolyama 2020-ban eléri a 100 000 dollárt. Így a reggeli órákban a BTC 7650 dollár környékén kereskedik, tehát lassan szükség lesz Sminem kamehamejára a piacokon.

A 333 millió dolláros árfolyam elérése egy még álomnak is vadító új szintet jelentene. 21 millió teljes forgalomban lévő BTC esetén például azt jelentené, hogy az összpiaci értéke 7 000 000 000 000 000 000 000 (kvadrillió) dollár lenne, az érték 10x akkora, mint a világ jelenlegi GDP-je. Egy szóval, nem biztos, hogy megérjük, de lényeg, Ulbricht szerint hosszú távon a kék ég a limit a BTC árfolyamának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.