Rekordot döntött decemberben a 2018-as Ethereum tranzakciós volumen

Rekordot döntött az on-chain tranzakciók értéke 2018 decemberében, jelentette a Diar kriptoelemző cég január 21-én.

[su_box title=”Mit nevezünk on-chain tranzakcióknak?” style=”glass”]On-chain tranzakcióknak nevezzük azokat a kriptovaluta tranzakciókat, melyek a blokkláncon kerülnek végrehajtásra. Azaz, nyilvántartásra kerülnek a blokkláncon és ott is maradnak az adott blokklánc érvényességéig. Egy on-chain tranzakció akkor válik érvényessé ha a blokklánc módosul és a tranzakció bekerül a nyílt főkönyvi nyilvántartásba.[/su_box]

A harmadik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz on-chain tranzakcióinak értéke elérte a 115 millió ETH-et decemberben amit csak a 2016-os DAO hack során mért tranzakciós érték előz meg.

“Az on-chain tranzakciók számát tekintve a ‘szuperszámítógép’ 16-17 millió havi tranzakciószámban stabilizálódott.” – áll a Diar jelentésben.

on-chain tranzakciós volumen etherben
Ethereum tranzakciók ETH-ben

Ezzel szemben az on-chain tranzakciók dollárértéke 22 hónapos aljon van és a 2018-as 400+ milliárd dollárról 815 millió dollárra zuhant.

“A 97 százalékos esés az on-chain tranzakciók értékében a januári csúcsról a 2018 decemberig elsősorban a 80%-os ethereum árzuhanásnak tudható be.”

Rekordot döntött decemberben a 2018-as Ethereum on-chain tranzakciós volumen
On-chain tranzakciós érték dollárban

A Diar jelentés hozzáteszi, az esés pusztán időszakos mivel az Ethereum blokklánca rendelkezik az egyik legalacsonyabb on-chain tranzakciós költségekkel.

Nő a Grayscale kriptós letétjeinek nagysága, a bányászok a Zcash-be menekülnek

A Diar két másik témát is kiemel friss jelentésében.

Az egyikben a Grayscale kriptoalapjáról ír, mely szerint az összes forgalomban lévő Stellar lumen token 0.02%-a került be a nagybefektetőket célzó frissen rajtol alapjába. A Stellar lumen a társaság 10. befektetési terméke.

A vállalat portfóliójában továbbra is a bitcoin viszi a prímet, mely a teljes kezelt vagyon 94%-át teszi ki. Meglepően a Grayscale a kisebb tokenek felé is kezd nyitni és több mint 5%-át birtokolja a személyes adatok védelmére fókuszáló Horizon coinnak.

A Grayscale eszközportfóliója

Eközben a bitcoin hálózatáról távozó bányászok a ZCash protokollon találnak menedéket, mely ugyanazt a kínálati modellt követi mint a Bitcoin, csak épp két felezéssel hátrébb vannak mint a Bitcoin 12.5-es blokkjutalma.

A napi 7200 ZEC coin-kínálat bővülés ellenére a hálózat hashrátája 650%-kal tudott emelkedni mialatt a legtöbb hálózat csökkenő hashrátáról jelent.

ZCash hashráta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük