A OneCoin alapítójának testvére a kriptokirálynő ellen vall

Úgy tűnik, hogy a OneCoin Ponzi-séma bírósági eljárása miatt testvéri viszály alakulhat ki.

Konstantin Ignatov, a OneCoin átvéres alapítójának Ruja Ignatova-nak a fivére a kriptokirálynő néven elhíresült csaló ellen fog vallani. A 4 milliárd dollár átverést kiötlő Ruja-t ugyan még nem találták meg a nyomozók, testvére viszont megegyezett a hatóságokkal, így már nem számít a csalás kulcsfontosságú figurájának.

A megállapodás feltételeivel kapcsolatban a közelmúltban bejelentett részletekből az derült ki, hogy Ignatov beleegyezett abba, hogy együttműködik a OneCoin befektetőivel és testvére ellen tesz tanúvallomást, ha a bíróság elé viszik. Ignatov nemcsak vádlott, hanem egy másik, párhuzamosan futó büntetőperben tanú is. Az ő vallomása juttatta Mark Scott ügyvédet a rács mögé, aki korábban nyakig benne volt a OneCoin csalásban és több száz millió dollárt mosott tisztára.

Ignatov-ot még tavaly októberben pénzmosás és összeesküvés vádjával illették, aki akár 90 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat. Ha most testvére ellen vall, talán lefaraghat pár évet, habár így sem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ügyében ítéletet egyébként november 11-én hozhat a bíróság.

Novemberben Ignatov azt mondta a New York-i ügyészeknek, hogy egy Amer Abdulaziz Salman nevű férfi volt a OneCoin egyik kulcsfontosságú embere, aki Mark Scott ügyvéd és Ignatova volt szeretője, Gilbert Armena irányítása alatt dolgozott. Salman tagadta, hogy részt vett volna a történelem egyik legnagyobb kriptoátverésében. Az ügy amúgy egyre bonyolultabb. Mint arról nemrég beszámoltunk, a OneCoin két dél-amerikai képviselőjét holtan találták Mexikóban.

Forrás: Cointelegraph

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük