Oroszország válhat a kriptovaluta bányászat fellegvárává

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptovaluta bányászati ​​tevékenységek komoly kihívással járnak. A bányászat energiaigényes feladat, a bányászok sokszor összeakasztják a bajszukat a helyi hatóságokkal az óriási energiafogyasztás és az áramkimaradások miatt. Számos nemzet az energiatakarékosságra hivatkozva visszaszorítja saját területén a bányászati ​​tevékenységeket. Legutóbb a kínai Belső-Mongólia csatlakozott azon régiókhoz, mely a kriptovaluta bányászat leállítását fontolgatja. Belső-Mongólia a globális kriptobányászat több mint 8%-át adja, de a tartomány szén- és fosszilis energiatermelő rendszer környezeti problémái miatt készen áll a kriptobányászat lekapcsolására.

Oroszországban ugyanakkor folyamatosan növekszik a bányászok száma, amely a jelenleg Kínában működő tevékenységeknek komoly alternatívát jelenthet.

Belső-Mongólia leállíthatja a kriptobányászatot

Március elején röppent fel a hír, hogy a Kínához tartozó Belső-Mongólia betiltaná a kriptobányászatot, mivel az borzasztóan energiaigényes, és ha a régió megakar felelni Kína energiatakarékossági céljainak és karboncsökkentési előírásainak, kénytelen a nagy fogyasztókat, mint a bányászokat korlátozni vagy egyszerűen lekapcsolni a hálózatról. A régiónak 2030-ra csökkenteni kell az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, 2060-ra pedig karbonsemlegesnek kell lenni.

Oroszország kényelmes alternatívát kínál a kriptobányászok számára

Ha Kínában tehát korlátozzák a kriptovaluta bányászatot, akkor sokak kénytelenek új otthont találni bányászgépeiknek. Ez pedig Oroszország lehet, mely viszonylag olcsó áramának és klímájának köszönhetően kiváló alternatíva lehet a kriptobányászat iparágának. Habár az orosz államvezetés nem szívleli a kriptovaluta kereskedést és tartást, a bányászati tevékenységet eddig nem zargatta.

A jelentések szerint idén februárban több mint 7300 kriptovaluta bányászgépet exportáltak Abháziából Oroszországba, mert a tisztázatlan státuszú kaukázusi terület nem tudott mit kezdeni az óriási energiafogyasztású eszközökkel. A lakosság annyira megharagudott a bányászokra, hogy egy falu lakói saját kezűleg kapcsolták le a bányászgépeket. Oroszország ugyanakkor tárt karokkal üdvözölte az új bányászokat.

Oroszországban egyébként egyre többen fognak kriptobányászatba. Nemrégiben jelentette be a Gazprom olajipari üzletága, hogy kriptovaluta bányászoknak is elérhető kapacitást tesz elérhetővé az egyik szibériai olajmezője közelében. Korábban Oroszország egyik vízerőműve mondta azt, hogy a BitRiver kriptobányászati társasággal partnerségi megállapodást kötött, így az erőmű biztosítja majd a vállalat tevékenységéhez szükséges energiát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.