Összeesküvés-elméletekkel támadják a Bitcoint a háttérhatalmak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egyre több összeesküvés-elmélet lát napvilágot az online csatornákon a Bitcoinnal kapcsolatban, amelyek sokszor elég fenyegető hangvételűek. Ezek a hangok óvatosságra intenek, és kellemetlenséget okoznak a Bitcoin és az ökoszisztéma jövőjének.

Amint azt a CoinShares stratégiai igazgatója, Meltem Demirors nyilatkozta, a támadások az elkövetkező hónapokban még fenyegetőbbek lesznek. Azonban jelezte, hogy ezek különböznek a korábbiaktól: ezek most kitaláltak és „sokkal agresszívabbak”.

Az utóbbi időben túlszabályozási tendenciák figyelhetők meg minden országban, melyek bizonyos mértékig táplálják ezeket az összeesküvés-elméleteket.

Néhány vélemény szerint az elit vagy intézményeik közötti esetleges csoportosulás állhat a fenyegetések mögött, és ők fokozni fogják a Bitcoin elleni ellenségeskedést.

A kormányzati intézményeknek gazdasági okai vannak annak eldöntésére, hogy háborút akarnak-e indítani a Bitcoin (BTC) ellen. Ennek a hatása az lenne, hogy vakvágányra tennék a digitális  eszközöket, amelyeknek emelkedése az elmúlt hónapokban meteorikus volt.

Bitcoin – egy jelentős fenyegetés

A Bitcoin és más szabályozatlan, decentralizált digitális pénzek forradalmasítják a pénzügyi piacokat. Ezek – a várakozásoknak megfelelően – fenyegetéseket jelentenek a kormányok és a bankok hatalmára. Így a kormányok és a bankok arra törekszenek, hogy ellenőrizzék a blokklánc felé irányuló tőkeáramlást és  a blokkláncok profitját.

Most megpróbáljuk felfedni, hogy az összeesküvés-elméletekben rejlő igazságok megállják-e a helyüket. Különösen azok a mérőszámok, amelyek megmutatják, hogy a kormányok hogyan vagy miért próbálják a kriptovalutát korlátozni, ellenőrizni és inflációt okozni neki.

Meltom és néhány kriptoinfluenszer 21. századi neo-feudalizmusnak minősítette ezt a támadássorozatot. A kriptovaluták elleni egyre növekvő globálisan összehangolt szabályozási intézkedések azonban hitelessé teszik a figyelmeztetést, mely szerint a kriptoszektorral szemben fokozott erőfeszítéseket tehetnek az elkövetkezendő néhány hónapban ezek a háttérhatalmak.

A kínai-amerikai együttes támadás

A különböző államok kormányai által támogatott intézmények az elmúlt hetekben különböző narratívával gyilkolták a Bitcoint. Ezek öncélúnak tűnő félelemkeltések, amelyeknek hatására a kriptopénzek árfolyamai egyik napról a másikra zuhantak.

Az első Kína bejelentése volt a kriptobányászat betiltásáról. Ezt az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen folyamatos Bitcoin bemocskolása követett, és más államok intézményeinek cselekedetei is hasonló irányba haladnak.

Kína kommunista kormánya a maga részéről megtiltotta a pénzintézeteknek és a fizetési vállalatoknak a kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtását is.

Más hivatalos vélemények figyelmeztették a befektetőket a  kriptokereskedelem spekulatív jellegére. Ez a digitális coinok árának csökkenéséhez vezetett, mielőtt a Bitcoin árfolyama a 40 000 dolláros árhatár alatt helyreállt volna.

Elon tweetjei és Yellen figyelmeztetése

A Bitcoin néhány ellenséges támadást kapott már az elittől is, például a Tesla főnökétől, Elon Musktól. A megtévesztő posztok lavinája jelentős nyomást gyakorolt a Bitcoinra.

Ahogy Meltem Demirors helyesen állapította meg: egyes mutatók, például Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter indokolatlan figyelmeztetése a Bitcoin veszélyeiről azt mutatják, hogy próbálják az árat túlinflálni a befektetők elriasztására.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.