Érdekes összefüggésre derült fény a bitcoin árfolyama és a részvénypiac között

A Bespoke Investment Group legújabb kutatása kimutatta, hogy a bitcoin árfolyama általában az amerikai tőzsdék nyitvatartási idején kívül tud a legnagyobb mértékben növekedni.

Egy amerikai piackutató cég, a Bespoke Investment szerint nagyon szoros összefüggés van a tőzsdék nyitvatartási ideje és a bitcoin árfolyamingadozásai között. A vállalat megjegyezte, hogy ha valaki 2020 környékén délután 4 órakor BTC-t vásárolt, majd azt másnap a tőzsde nyitásakor eladta, akkor a nyeresége akár a 270%-ot is elérhette. Jake Gordon, a cég egyik munkatársa azt is elmondta, hogy ennek az ellenkezője, tehát ha valaki reggel vásárolt a kriptovalutából és délután eladta, az biztosan veszteséges volt.

“A bitcoin árfolyamnövekedése általában az amerikai tőzsdék szokásos nyitvatartási idején kívül történik.” – tette hozzá Gordon.

Az idei évben egy nap alatt akár 30%-ot is bukhat az, aki rosszkor vásárol

A Bespoke Investment szerint a kutatás nagyon jól mutatja, hogy milyen szoros összefüggés van a részvénypiac és a kriptopiac között. A jelentés alapján egyébként a bitcoin árfolyama hajlamos nagyobbat nőni hétvégén, amikor a tőzsdék zárva vannak. Ezzel szemben viszont a hétköznapokon a BTC árfolyammozgása egészen másképp néz ki, a tőzsdék nyitása előtt az árfolyam általában stagnál, majd amint megnyit a tőzsde, a bitcoin értéke csökkenni kezd.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy az érme idén nagyjából a részvényekkel együtt mozog, tehát amikor a részvények emelkednek, akkor a bitcoin árfolyama is emelkedik, és fordítva. A szoros kapcsolatot az is jól mutatja, hogy miután az USA központi bankja az infláció megfékezése érdekében növelte a kamatlábakat, a részvény- és a kriptopiac is ugyanúgy reagált a változtatásra.

A Bespoke Investment kutatása szerint egyébként 2022-ben egy kereskedő, aki a tőzsde nyitásakor vásárol BTC-t és záráskor adja el, közel 30%-ot fog veszíteni, míg ennek az ellenkezője csak 8%-os veszteséggel járna.