Öt kriptopiaci fellendülés mellett szóló tényező

Ahogy a Bitcoin keresi a kiutat a leghosszabbra nyúlt medvepiacából, vizsgáljuk meg azt az 5 tényezőt, mely hozzásegítheti a 10 éves BTC-t, hogy elindulhasson a növekedés útján.

Intézményi befektetőkre fejlesztett infrastruktúra

Az utolsó Bitcoin bikapiacon nem volt elegendő kriptokereskedési és tárolási megoldás, mely megfelelt volna az intézményi befektetők szigorú szabványainak. Mára ez nem jelent problémát, hiszen a pénzügyi világ ismert intézményei fejlesztenek kriptoeszköz infrastruktúrákat.

Vegyük például a világ legnagyobb vagyonkezelőjét, a Fidelity-t, mely a hetekben indította el a Fidelity Digital Assets leányvállalatát. A leány kriptopénz kereskedelmet és tárolást kínál intézményi befektetőknek.

A Fidelity mellett ott van a Bakkt is, mely még az évben bitcoinban elszámolt Bitcoin határidősök indítását tervezi. A Bakktot a NYSE részvénytőzsde tulajdonosa az Intercontinental Exchange indította és olyan cégektől kapott tőkeinjekciót, mint a Microsoft, Boston Consulting Group és Starbucks.

Egy másik példa az ErisX, amely szabályozott kereskedési platform indítását tervezi Bitcoin (BTC)Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) és Bitcoin Cash (BCH) érmékre. A Nasdaq és a VanEck szintén a kriptopénz határidős kereskedelemben látja a jövőt.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Blokkjutalom felezés

A Bitcoin következő blokkjutalma körülbelül egy év múlva fog bekövetkezni, valamikor 2020. május 24-e környékén. A felezés után a bányászoknak járó bitcoin blokkjutalom 12.5 BTC-ről 6.5 BTC-re fog csökkenni. A frissen ‘fúrt’ piacokra kerülő BTC mennyiség csökkenése pozitívan fog hatni a bitcoin árára.

A bitcoin felezések hatása a bitcoin árfolyamra | Forrás: Grayscale

Leghosszabb medvepiac

2018 – 2019 a Bitcoin történelem leghosszabb medvepiaca és sokak szerint 2018 decemberében elértük az alját, december 15-én, mikor a BTC egészen 3200 dollárig (~850 000 Ft) esett. Ezt értelmezhetjük úgy, hogy lassan eljön az idő a jobb időkre mivel a múltban a negatív sorozat után a BTC mindig emelkedő pályára tudott állni.

Néhány elemző szerint rámutatott, a BTC kétszer is visszapattant a hetes 200-as mozgóátlagáról, ami egy erős jelzés arra, hogy az árfolyam megütötte az alját.

A Bitstamp tőzsde BTCUSD páron is tisztán kivehető, hogy az árfolyam kétszer is visszapattant a 200-as mozgóátlagról | TradingView

Skálázhatósági fejlesztések

A Bitcoin hálózat 2017 végén folyamatosan kapta a kritikát lassúsága és drágasága miatt. Mialatt az alaphálózat egy 2017-eshez hasonló hype környezetben ugyanúgy belassulna és egekbe szöknének a bányászdíjak, a Lightning hálózati fejlesztések optimizmusra adnak okot és remények szerint még a következő bullrun előtt sikerül annyira kiépülnie, hogy kritika nélkül átvészelje azt.

A Lightning egy második rétegű méretezhetőségi megoldás mellyel csökkenthető a Bitcoin blokkláncán tárolt tranzakciószám és megnyitja az utat a bitcoin, mint fizető- és mikrotranzakciós eszköz elterjedése előtt.

Hashráta emelkedés

A 2018-a BTC árfolyamkrach után a BTC hashrátája nagyot zuhant visszafordítva a 2018 során tapasztalt emelkedő trendet. Mialatt a BTC árfolyam messze van a 6000 dolláros novemberi árfolyamtól, mely megelőzte a hashráta zuhanást, december közepe óta újra emelkedő pályára állt:

Bitcoin hashráta | Bitcoinvisuals