Pizzavásárlás bitcoinnal a Lightning hálózaton keresztül

Lightning Network segítségével a héten már több mint 150 ember vásárolt pizzát bitcoinnal.

Pizzavásárlás bitcoinnal

A kriptopénz fizetésre szakosodott Fold startup, a héten indította el a Domino portállal együttműködve új projektjét. A web alapú rendelés segítségével az éhes Lightning felhasználók bitcoinnal tudnak fizetni a pizzáért. Már 150-en rendeltek a rendszeren keresztül.

A Fold termék igazgatója Will Reeves így nyilatkozott:

“Szeretnék újra örömtelivé tenni a Bitcoin utalásokat és a Lightning hálózat révén széles körben elérhetővé a kriptopénzes fizetéseket.”

Az elkövetkezendő hat hónap során szeretnék integrálni a Lightning fizetési megoldásokat a legnagyobb világcégeknél. Részt vesz a programban a Starbucks, Whole Foods, Dunkin Donuts, Target és az Uber is. Mivel ezek azonban valójában még nem hivatalos partnerségi megállapodások a kripto startup az ügyfelek nevében ad le megrendeléseket  és az amúgy hagyományos pénzben megjelenő számlákat lehet bitcoinnal kiegyenlíteni.

Tesztelték a hálózat kapacitását is

Domino pizza bitcoinért

Az átlagos vásárlás értéke 25 dollár volt a Domino kísérletben. Mivel Lightning Network-ön keresztül egy utalása átlagos összege kevesebb mint 5 dollár ezért a projekt igen jól tesztelte a hálózat kapacitását is. Ez volt az első alkalom, hogy nagyobb összegű tranzakciókat tudtak a hálózaton keresztül átutalni.

A teljes hálózat új csúcsokat döntött meg ezen a héten ahol már több mint 26 588 darab megbízás teljesítettek összesen 2,4 millió dollár értékben amely 39 százalékos emelkedés jelent az előző hónaphoz képest.

Reeves hozzátette hogy a megrendelésének nagy része az Amerikai Egyesült Államokból érkezett. Országszerte szinte egyre több államból érkezik pizzarendelés.

Bővülnének tovább

A hét főből álló volt startup mögött a kockázati befektető cég, a Thesis áll, amely további finanszírozási forrás szeretne bevonni a projektbe.  A bővülés során további lakossági szolgáltatók csatlakozhatnak a projekthez. Jelenleg havonta több mint 1500 ügyfelet szolgálnak ki. Összesen 35 ezer bitcoin tranzakció zajlott le a rendszeren keresztül amióta az applikáció első verziója 2014-ben kijött.

A Lightning integráció után szeretnének egy új mobilos verziót is kiadni mind Android mind pedig iOS rendszerre. Emellett együttműködnének a jövőben kriptopénz tárcákkal is, hogy közvetlenül integrálják a fizetési megoldást a tárcákba. A legnagyobb problémát ugyanis jelenleg az okozza hogy nincs egy dedikált Lightning Networkre szakosodott tárca. Eddig összesen 1500 megrendelés érkezett, de ténylegesen csak 10% tudott fizetni. Ennek oka, hogy az emberek ismerik a Lightning hálózattal működő tárcákat.

“Tanultunk a hibából és azért, hogy a Lightning hálózat növekedni tudjon nemcsak a legjobb termékekre hanem a legjobb oktatóanyagokra is szükségünk van”– mondta Reeves.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük