Oxford vs Cambridge: ki keres több pénzt a kriptopiacokon?

Mi lehet a legjobb módja annak, hogy meggyőzd a világ legokosabb fiatal elméit, hogy egy hónapot dolgozzanak a kezed alatt? Indíts egy versenyt, ami a világ két vezető egyetemének, az Oxford és a Cambridge évszázados rivalizálásán alapul.

A versenyt indító kriptovaluta kereskedő cég, az APEX:E3 indította ezt a versenyt az oxfordi és a cambridge-i matematika és informatika szakos hallgatók körében. A cél nagyon egyszerű, találjanak ki egy módszert vagy egy algoritmust, amivel több pénzt lehet keresni a kriptovaluta kereskedésben.

November 16-a óta versenyeznek a diákok, hogy minél több pénzt keressenek a Coinbase Pro és az FTX kripto tőzsdéken – derül ki az APEX: E3 sajtóközleményből, amelyet ma reggel tettek közzé.

Az APEX:E3 elmondta, hogy a hallgatók már napokat töltöttek az algoritmusok összeállításával. Olyan változatos technológiákat és koncepciókat alkalmaznak, mint a gépi tanulás, az neurológiai hálók, és a bálnák által használt kereskedési módszerek.

Fáradozásaik fejében az APEX:E3 az Oxford és Cambridge matematika és informatika szakos hallgatóinak hozzáférést biztosít az API-khoz, technikai támogatás nyújt, mentor programot kínál. Emellett a nem nyilvános összegű „alaptőkéket” is biztosítják számukra.

A cég partnerségre lépett a Coinbase, az FTX, a SIX Digital Exchange, az LMAX Digital és a ConsenSys kriptotőzsdékkel.

Az Oxford vs Cambridge verseny decemberben fog lezárulni. Ekkor fogja az „ipar vezető szakértőiből álló bírálóbizottság” értékelni a csapatokat a készített algoritmusaik és eredményeik alapján.

Dr. Quentin Stafford-Fraser, a Cambridge-i Egyetem Számítástudományi Tanszékének kutatója szerint: „Az APEX:E3 szórakoztató és kockázatmentes módszert talált ki a hallgatók számára, hogy megismerjék a szektort, és kihasználják kreativitásukat és szakértelmüket a terület sajátos kihívásaival szemben.”

Azonban a versenykiírás szerint csak a nyertesek fogják megkapni az alaptőkéjüket és hozamukat. Úgy tűnik, hogy mindenki más üres kézzel fog távozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük