Pablo Escobar rokonai szerint a drogbáró ismerte Nakamoto kilétét

Pablo Escobar leszármazottjai azt állítják, hogy a híres drogkirály jól ismerte Satoshi Nakamoto kilétét.

A Satoshi Nakamoto rejtéllyel kapcsolatban egyre több találgatás lát napvilágot. Rendszeresen jelennek meg olyanok, akik azt állítják, hogy személyesen is ismerték a bitcoin feltalálóját. Most Pablo Escobar, a kolumbiai drogbáró rokonai rukkoltak elő azzal, hogy a kokain királya ismerte Szatosi Nakamoto-t.

A közismert író Greg Thomson és az Escobar család beszámolói szerint Pablo Escobar Yasutaka Nakamoto néven ismerte meg a bitcoin titokzatos létrehozóját. A Medellín kartell és az azt alapító kolumbiai maffiózó a nyolcvanas évek elején a világ kokainértékesítésének legalább 80%-át bonyolította le. Escobar és társai csak az Egyesült Államokba napi 300 kiló kokaint szállítottak. Escobar akkora birodalmat épített ki, hogy Kolumbia drogexportja meghaladta a kávé exportját.

Nakamoto, mint mérnök és drogcsempész

Greg Thomson rovatvezető Pablo Escobar egyik leszármazottjával, Olof K. Gustaffson-nal beszélt, aki azt állította, hogy közhírű őse ismerte a bitcoin atyját. Escobar-nál ugyanis dolgozott egy Yasutaka Nakamoto nevű fiatalember, aki állítólag a Pacific West Airlines egyik mérnöke volt. Gustaffson úgy véli, hogy Yasutaka-nak minden eszköze megvolt arra, hogy létrehozhassa a kriptovalutát, és emellett nagyszerű csempész hírében is állt. 

Gustaffson egy 27 éves svéd vállalkozó, aki jelenleg az Escobar család birodalmát irányítja úgy véli, hogy Yasutaka a kaliforniai, Dorian Nakamoto testvére lehet. Greg Thomson jelentése szerint a Los Angeles Times egyik szerkesztője egy Yasutaka A. Nakamoto nevű férfiről számolt be, aki a Hughes Aircraft Co. munkatársa. A Los Angeles Times szerint, Yasutaka ellen merényletet akartak elkövetni évekkel ezelőtt, de az autóba rejtett pokolgépes támadás nem sikerült, így a férfi megmenekült. Yasutaka-ról azonban semmilyen más információ nem áll rendelkezésre. Annyit tudni csak, hogy 39 éves, és remekül ért a számítógépekhez. Gustaffson szerint a férfi olyan kiemelkedő szaktudással rendelkezik, aminek köszönhetően könnyen létrehozhatta a bitcoint.

Az Escobar család, illetve az Escobar Inc amúgy nem áll távol a kriptovalutáktól. 2018-ban Roberto Escobar, Pablo testvére saját kriptovalutát dobott a piacra, Diet Bitcoin (DDX) néven. Roberto azt állítja, hogy korábban ő is találkozott a bitcoin feltaláló Nakamoto-val fivére birtokán. Gustaffson azt is állítja, hogy Yasutaka 2010-ben eltűnt, de mielőtt lelépett a világ számára elérhetővé tette a bitcoint. Igazából senki nem tudja pontosan, hogy mit is akarnak az Escobar rokonok ezzel a történettel és magával a Diet Bitcoinnal, de valószínűleg erre is fény derül hamarosan.