Palotaforradalom a Bitmainnél: kirúgták a társalapító-ügyvezetőt

Egy meglepetésszerű akció keretében kirúgták az ügyvezető és társalapító Micree Ketuan Zhant (képen) a Bitmain bányászati hardvergyártó éléről, derült ki egy kiszivárgott belső levélből.

Jihan Wu, a Bitmain társalapítója és elnökségi tagja, korábbi CEO, egy körlevélben osztotta meg a fejleményeket az alkalmazottakkal még kedd délután, pekingi idő szerint:

“A Bitmain társalapító, elnökségi tag, jogi képviselő és ügyvezető igazgató Jihan Wu úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti összes szerepköréből Ketuan Zhant. A Bitmain alkalmazottak nem követhetik Zhan utasításait vagy vehetnek részt Zhan által szervezett megbeszéléseken. Bitmain esetlegesen, szituációtól függően felmondhatja a munkaszerződését annak, aki megsérti e levél utasításait.”

A Bitmain alkalmazottak már konfirmálták a CoinDesk angol médiaportálnak a levél hitelességét. Egy másik forrásra hivatkozva az ismert, hogy a Bitmainnél jelenleg mindenkire vonatkozó meetinget jelentettek be mivel a hirtelen levél sokakat váratlanul ért.

A Bitmain hivatalosan még nem kommentálta az ügyet.

A belső levél kiszivárgása az után jön, hogy a Bitmain tegnap megváltoztatta a vállalati struktúráját a kormányszerveknek benyújtandó regisztrációs űrlapján. Az új vállalati struktúra alapján Jihan Wu átvette az ügyvezető igazgató és jogi képviselő posztot Zhantól.

Az szintén nem tiszta, hogy a befektetők mit reagáltak a döntésre és hogy pontosan mi is történt Zhan tulajdonrészével a vállalatban. Múlt év szeptemberi IPO regisztrációs adatok alapján a vállalat többségi tulajdonosa Zhan 36%-kal, míg Jihan Wu 20% részesedéssel rendelkezik.

Wu a sikertelen IPO listázás után hagyta ott ügyvezetői pozícióját ez év márciusban.

(Forrás: CoinDesk)