Pár nap múlva jön a Julian Assange NFT

A számtalan titkosított információt a Wikileaks platformján kiszivárogtató Julian Assange jelenleg egy londoni börtönben van magánzárkában. 2019 áprilisa óta tölti itt az idejét, azóta, hogy felfüggesztették menekültstátuszát a londoni ecuadori nagykövetségen, ahol korábban élt. Rögtön a nagykövetségről való távozása után az amerikai Virginia állam egyik bíróságán 17 különböző vádpontban vádolták meg, kémkedés bűncselekményével.

Assange NFT-projektje valószínűleg nagyot fog szólni

Jelenleg is zajlik az a jogi procedúra, amelyben a kiadatását kérik az angol hatóságoktól, ez ellen harcol Assange jogi csapata. Amennyiben kiadják az Államoknak, elég valószínű, hogy élete hátralévő részét börtönben fogja tölteni. Most egy friss hír szerint együttműködésre lépett egy NFT-projektben a Pak álnéven futó digitális művésszel. Elvileg hétfőn fog megjelenni az az alkotás, amely a Censored nevet viseli és Assange múltbeli munkásságát foglalja össze. Azt még nem tudni, hogy a megjelenő NFT-ből származó bevételek hova kerülnek majd, ahogy az sem ismert, hogy pontosan mi lesz az NFT tartalma. Az árát sem ismerjük, bár azt lehet tudni, hogy több változata lesz majd.

Assange Twitter

Több elemző platform is dicsérte előzetesen a projektet, kiemelve, hogy Pak az egyik legismertebb NFT-művész napjainkban. Mindeközben Assange személye pedig önmagában is rávilágít a világban zajló politikai problémákra. Nem Assange lesz az első olyan ismertebb és sok támogatóval bíró személyiség, aki az NFT-k piacán fog nagyot dobni. Még tavaly decemberben Ross Ulbricht, a Selyemút nevű darkwebes piactér alapítója szerzett több mint 6 millió dolláros bevételt az első NFT-jéből.  Visszatérve a mostani kezdeményezésre, Pak legutóbbi nagy projektje a The Merge nevű projekt volt még tavaly, amelyből megdöbbentő, 91,8 millió dolláros bevételre tett szert.