Partnerségre lép az IOTA Alapítvány és a Bécsi Műszaki Egyetem

Az IOTA Alapítvány, az Iota, Iota Tangle és Miota mögött álló nonprofit szervezet, bejelentette, hogy ipari partnerként csatlakozik Ausztria legújabb kutatási intézményéhez, a Christian Doppler Laboratóriumához, másnéven CDL-hez.

A laboratórium a Bécsi Műszaki Egyetemen belül működik, és a CDL Blokklánc Technológiák és a Dolgok Internete, rövidítve a CDL-BOT nevet viseli.

A laboratóriumot november 26-án egy digitális ünnepség keretében hivatalosan is megnyitotta Margarethe Schramböck osztrák szövetségi digitális és gazdasági miniszter. Az intézmények és vállalkozások közötti állami és magán partnerségek kutatására és fejlesztésére fog összpontosítani a laboratórium. Célja az elosztott főkönyvi technológiák (DLT) bevezetésének kiterjesztése a mindennapi használatra.

IOTA

Az IOTA most csatlakozik a CDL-BOT-hoz új kutatási partnerével, a Pantos-szal együtt, amely „az első multi-blokklánc token rendszerként” jellemzi magát. A Pantos a BitPanda egyik spin-off projektje. A BitPanda egy bécsi székhelyű, kriptovalutákkal és egyéb eszközökkel, például arany kereskedésével foglalkozó platform.

Prof. Stefan Schulte, aki az újonnan létrehozott laboratóriumot vezeti, megjegyezte:

„A DLT-alapú fizetések és a dolgok internete közötti adatcsere potenciális alkalmazási területek számának növekedésével új DLT-ket kell integrálni. Emellett szükségessé válik a különböző DLT-k közötti interoperabilitás is. Alig várom, hogy közös kutatást végezhessünk az IOTA Alapítvánnyal és a Pantos-szal annak érdekében, hogy újszerű megoldásokat találjunk erre a rendkívül aktuális témára.”

A DLT és IoT soha nem látott népszerűségnek örvend

Az IOTA még Jinn néven indult 2014-ben. Az alapítvány célja, hogy platformjukat a DLT és a dolgok internete, vagyis az IoT eszközök de facto szabványaként valósítsa meg. A DLT és az IoT soha nem látott gazdasági növekedéssel bírnak. Az IOTA-t működési standardként használva minden IoT eszköz képes lenne adatokat és fizetési információkat továbbítani az IOTA mainnet-hez csatlakoztatott más eszközökre.

November 24-én az IOTA befejezte a szabványának a frissítését, hogy segítsen biztosítani az eszközök és rendszerek közötti átjárhatóságot az IOTA-alapú szoftverek használatával. Októberben az IOTA Alapítvány azt is bejelentette, hogy együttműködést kötött Japán kormányával. A projektjük célja az ország ipari infrastruktúrájának átalakítása az IOTA rendszerek segítségével.

Az IOTA hálózat elméletileg másodpercenként akár 1000 tranzakciót is képes kezelni a Chrysalis névre keresztelt augusztusi frissítésnek köszönhetően.

A múltban az IOTA-t számos kritika érte a túlzott központosítás miatt. Az IOTA Alapítvány ennek hatására azt tervezi, hogy 2021 első negyedévére teljesen decentralizált hálózattá alakítja át platformját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük