Partnerségre lép az IOTA Alapítvány és a Bécsi Műszaki Egyetem

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az IOTA Alapítvány, az Iota, Iota Tangle és Miota mögött álló nonprofit szervezet, bejelentette, hogy ipari partnerként csatlakozik Ausztria legújabb kutatási intézményéhez, a Christian Doppler Laboratóriumához, másnéven CDL-hez.

A laboratórium a Bécsi Műszaki Egyetemen belül működik, és a CDL Blokklánc Technológiák és a Dolgok Internete, rövidítve a CDL-BOT nevet viseli.

A laboratóriumot november 26-án egy digitális ünnepség keretében hivatalosan is megnyitotta Margarethe Schramböck osztrák szövetségi digitális és gazdasági miniszter. Az intézmények és vállalkozások közötti állami és magán partnerségek kutatására és fejlesztésére fog összpontosítani a laboratórium. Célja az elosztott főkönyvi technológiák (DLT) bevezetésének kiterjesztése a mindennapi használatra.

IOTA

Az IOTA most csatlakozik a CDL-BOT-hoz új kutatási partnerével, a Pantos-szal együtt, amely „az első multi-blokklánc token rendszerként” jellemzi magát. A Pantos a BitPanda egyik spin-off projektje. A BitPanda egy bécsi székhelyű, kriptovalutákkal és egyéb eszközökkel, például arany kereskedésével foglalkozó platform.

Prof. Stefan Schulte, aki az újonnan létrehozott laboratóriumot vezeti, megjegyezte:

„A DLT-alapú fizetések és a dolgok internete közötti adatcsere potenciális alkalmazási területek számának növekedésével új DLT-ket kell integrálni. Emellett szükségessé válik a különböző DLT-k közötti interoperabilitás is. Alig várom, hogy közös kutatást végezhessünk az IOTA Alapítvánnyal és a Pantos-szal annak érdekében, hogy újszerű megoldásokat találjunk erre a rendkívül aktuális témára.”

A DLT és IoT soha nem látott népszerűségnek örvend

Az IOTA még Jinn néven indult 2014-ben. Az alapítvány célja, hogy platformjukat a DLT és a dolgok internete, vagyis az IoT eszközök de facto szabványaként valósítsa meg. A DLT és az IoT soha nem látott gazdasági növekedéssel bírnak. Az IOTA-t működési standardként használva minden IoT eszköz képes lenne adatokat és fizetési információkat továbbítani az IOTA mainnet-hez csatlakoztatott más eszközökre.

November 24-én az IOTA befejezte a szabványának a frissítését, hogy segítsen biztosítani az eszközök és rendszerek közötti átjárhatóságot az IOTA-alapú szoftverek használatával. Októberben az IOTA Alapítvány azt is bejelentette, hogy együttműködést kötött Japán kormányával. A projektjük célja az ország ipari infrastruktúrájának átalakítása az IOTA rendszerek segítségével.

Az IOTA hálózat elméletileg másodpercenként akár 1000 tranzakciót is képes kezelni a Chrysalis névre keresztelt augusztusi frissítésnek köszönhetően.

A múltban az IOTA-t számos kritika érte a túlzott központosítás miatt. Az IOTA Alapítvány ennek hatására azt tervezi, hogy 2021 első negyedévére teljesen decentralizált hálózattá alakítja át platformját.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.