A Coca-Cola működési hatékonyságát DLT-vel és Ethereummal fokozzák

A Coke One North America (CONA), a legnagyobb amerikai székhelyű Coca-Cola palackozó cég partnere, a Baseline protokollt fogja használni az átláthatóság fokozása és a súrlódások csökkentése érdekében az ellátási lánc területén.

A projekt során a CONA partneri kapcsolatot alakít ki elosztott főkönyvi technológiákat (DLT) fejlesztő cégekkel és a Baseline Protocol alapító tagjaival, az Unibright-tal és a Provide-dal. Céljuk, hogy létrehozzák a „Coca-Cola Bottling Harbor-t” (Coca-Cola Palackozó Kikötőt). Ezzel lehetővé teszik az egyszerűsített tranzakciókat mind a belső palackozó beszállítók, mind a külső alapanyag beszállítók között.

A Coca-Cola palackozók kibővítik a blokklánc használatát

Augusztus 3-án az Unibright bejelentette, hogy a CONA tervei szerint kiterjeszti a blokklánc technológia használatát az egész ellátási láncban.

A bejelentésben az is szerepel, hogy a tizenkét legnagyobb észak-amerikai Coca-Cola palackozó tavaly elkezdte használni a Hyperledger Fabric alapú blokklánc platformot a belső ellátási lánc menedzsmentjéhez. Ezzel fokozta az átláthatóságot és a hatékonyságot a palackozók bonyolult ellátási láncaiban.

Az új projekt során a CONA kiterjeszti a belső hálózatán túlra is a DLT használatát. Céljuk, hogy bevonják a külső szállítókat is, például a dobozokat és palackokat forgalmazó alapanyag forgalmazókat is.

A DLT megkönnyíti a kötelező adatrögzítést és a „komplex szervezetek közötti üzleti folyamatok automatizálását”. A bejelentés rámutat arra is, hogy a Baseline Protocol tehát alkalmazható eszköz-token és decentralizált pénzügyi (DeFi) felhasználási esetekre is.

A CONA elvárása szerint az eredmények Q4-ben lesznek közzétéve

Az adatok alapvetően az Ethereum (ETH) főhálózatához kapcsolódnak, hogy létrehozzanak egy „integrált, privát, elosztott integrációs hálózatot” a CONA számára.

A ConsenSys fejlesztője és a Baseline Protocol társalapítója, John Wolpert a ‘baselining-ot’ úgy jellemezte, mint „az a technológia, ami a nyilvános Ethereum Mainnet megoldást használja, hogy fenntartsák a különböző nyilvántartások és a rögzítési rendszerek közötti konzisztenciát.

A ‘baselining’ a hálót mint „köztes szoftvert” használja az adatok hitelességének ellenőrzésére. A zero-knowledge proof megoldást pedig annak biztosítására használják, hogy a protokollban részt vevő entitások adataihoz más hálózati résztvevők ne férhessenek hozzá.

A Baseline Protocolt ez év márciusában indította el a Microsoft, az Ernst & Young és a ConsenSys.

A kezdeti eredményeket várhatóan 2020 negyedik negyedévében hozzák nyilvánosságra. Mindeközben az Unibright azt szeretné bizonyítani, hogy a zero-knowledge proof alkalmazható a standard üzleti folyamatokra, az alapjául szolgáló adatok felhasználhatók a koordinációs problémák kiküszöbölésére, valamint a számla tokenizálás felhasználására is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.