Partnerségre lépett a LaLiga a Sorare fantáziafoci startuppal

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Sorare, a NFT fantáziafoci platform ma jelentette be, hogy partnerségre lépett a spanyol LaLigával. A partnerésg keretében nem-helyettesíthető tokeneket (NFT) dobnak piacra spanyol első és második osztályú ligás játékosokkal. Az együttműködés egyben egy új bevételi forrás lesz a LaLiga klubok számára.

Az ajánlat révén a LaLiga rajongói, gyűjtői és fantáziafocia menedzserei először játszathatják szabadon a LaLiga játékosok digitális kártyáival, illetve kereskedhetnek azok kártyáival. Sorare a LaLiga bejelentéssel egy „játékon belüli játékot” szeretne létrehozni a rajongók számára.

A partnerség egyben azért is jelentős mérföldkő, mert a francia székhelyű fantáziafoci startup első alkalommal köt egy teljes ligát lefedő licencmegállapodást egy olyan ligával, ahol hemzsegnek a világszínvonalú futballklubok. A BitcoinBázisnak megküldött közleményükben kiemelik, hogy 2022-ig további 20 top labadrúgó ligával terveznek leszerződni.

Kapcsolódó: Sorare útmutató: az NFT fantáziafoci koronázatlan királya

A partnerség magában foglalja a LaLiga Santander (első osztály) és a LaLiga Smartbank (másodosztály) licencét. A LaLiga számára szintén jelentős előrelépés, mivel először tervezi a nevét adni digitális tokenkibocsátáshoz. A Sorare eddig több, mint 130 millió dollár értékben értékesített NFT játékoskártyákat a 2018-as indulása óta.

A Sorare kártyák NFT tokenek, vagyis minden kártya egyedi, szűkös, és a tulajdonjoga publikusan ellenőrizhető az Ethereum blokkláncán. Egyfajta kombinációja az NFT technológiának és a sportnak játékoskártyákon és fantáziafocin keresztül. A Sorare mögött olyan ismert volt és aktív focista-befektetők is megtalálhatóak, mint Gerard Piqué, Antoine Griezmann és Rio Ferdinand.

A Sorare platformján legtöbbször gazdát cserélt játékos Hans Vanaken 2424 ügylettel. Az eddig legdrágábban eladott kártya a 2020-2021-es Cristiano Ronaldo egyedi kártya 245 072 euróért. A legtöbb követővel rendelkező játékos Kylian Mbappé 105 585 követővel. A legtöbb követővel rendelkező fociklub a Real Madrid 103 601 követővel. Több, mint 180 licencelt labadarúcsapat kártyáival lehet rajta kereskedni és játszani és mintegy félmillió regisztrált felhasználója van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.