Partnerségre lépett a Ripple egy kínai elit egyetemmel

Kínai elit egyetemmel kötött partnerséget a bankok kedvelt blokklánc architektúrájának fejlesztője, a Ripple cég. Az együttműködés keretében egy közös blokklánc kutatóprogramot indítanak.

A pekingi Tsinghua Egyetem Institute for Fintech Research (THUIFR) osztálya a múlt héten jelentette be ösztöndíjas programját, mely keretében blokklánc technológia fejlesztéseket és a technológia globális szabályozási lehetőségét kutatják. A kiválasztott hallgatók vállalati látogatásokon és eseményeken is részt vesznek.

Ivy Gao, a nemzetközi együttműködésekért és fejlesztésekért felelős egyetemi vezető szerint a program célja, hogy a hallgatók átfogó képpel rendelkezzenek a blokklánc szabályozási irányelvekről és szerinte a program hozzásegíti a hallgatókat az elosztott főkönyvi technológiák területén történő karrierépítéshez.

Eric van Miltenburg, a Ripple globális tevékenységéért felelős alelnöke szerint, a program lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy a Ripple kutatási programjával párhuzamos fejlesztési kezdeményezésekben vegyenek részt.

Múlt évben a Ripple 50 millió dollárt különített el akadémiai blokklánc kutatási projektek támogatására. Eddig 17 egyetemmel épített ki partnerséget, köztük az USA-ban, Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Európában, Indiában és Dél-Koreában.

A blokklánc kutatási projektekre nem csak vállalati forrásokból ömlik a pénz, de az oktatási intézmények és a kormányok se sajnálják támogatni. A hónapban az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma különített el 4.8 millió dollárnyi forrást blokklánc technológiai alkalmazásokat kutató egyetemek energiaügyi projektjei számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.