A PayPal a kriptofizetések elfogadásán dolgozik, állítja egy szakértő

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A piacvezető online fizetési óriás, a PayPal mindent megtesz azért, hogy a kriptovalutákat a platformjára vigye, állítja Sandi Bragar, az Aspirant befektetési vállalkozás ügyvezető igazgatója. A szakértő úgy véli, hogy a kriptovaluták PayPal-on történő bevezetése növelné a PayPal értékét.

Bragar a CNBC-nek adott interjújában arról beszélt, hogy a PayPal részvényei rendkívül értékesek a befektetők számára a COVID-19 járvány és a kriptovaluták egyre nagyobb népszerűsége miatt. Bragar szerint a fizetés óriás e-kereskedelemben és fizetési szektorban betöltött szerepe tovább nőtt a koronavírus-pandémia idején. Ennek oka nyilván az, hogy az egész világon emberek millió nem hagyhatják el az otthonaikat, így kénytelenek az interneten vásárolni. Aki nem szeretné bankkártyája adatait láthatóvá tenni, az egyértelműen a PayPal-ra megy. Egyre többen vásárolnak alapvető élelmiszereket is a neten, így érthető a PayPal elképesztő térnyerése.

Az Aspirant feje úgy véli, hogy a tendencia folytatódni fog akkor is, ha a járvány megszűnik és az életünk a normális kerékvágásban fog folytatódni. Bragar azt is megemlítette, hogy a PayPal kriptovaluták felé tett lépése mindenképp mérföldkőnek számít, mivel a kriptovaluták az elkövetkező években egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni.

Örülünk annak, hogy a PayPal együttműködik a kereskedőkkel annak érdekében, hogy a kriptovalutákat integrálhassák a platformra. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon fontos lépés, mivel a következő években egyre több kriptovaluta válik mainstreammé.

PayPal és a bitFlyer

A Paypal már most komoly kapcsolatokat ápol több kriptovalutával foglalkozó vállalattal. A bitFlyer Europe szeptember 21-én jelentette be a PayPal-lal kötött partnerségét, amely lehetővé tenné a PayPal fizetések integrálását a tőzsde platformján. Ezzel az európai PayPal felhasználók milliónak lenne lehetősége arra, hogy közvetlenül PayPal fiókról utaljanak pénzt a tőzsdére és fordítva. Érdemes megjegyezni azt, hogy jelenleg a bitFlyer azon kevés centralizált tőzsdéhez tartozik, amely lehetővé teszi a PayPal-on keresztül történő be- és kifizetéseket. A világvezető Coinbase felületén csak a PayPal-ra történő kifizetés lehetséges, míg más kriptotőzsdének nincs közvetlen integrációja a fizetési platformmal.

Még korábban arról röppentek fel a hírek, hogy a PayPal a Paxos-szal kíván együttműködést kötni, amely a szabályozott stabilcoinok legnagyobb kibocsátója.

banner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.