A PayPal új technológiája felgyorsíthatja a kripto tranzakciókat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A PayPal egy olyan rendszert szabadalmaztatott, amely a kriptopénzes kifizetések felgyorsítását segíti elő. Az USA szabadalmi hivatala felé benyújtott dokumentumok alapján a cég olyan technológiát fejlesztett ki, amelyen keresztül a küldő és a címzett privát kulcsokat cserélhet, ahelyett hogy a pénzt a blokkhálózaton keresztül továbbítja – ami a hagyományos mód.

Gyorsabbak lehetnek a kriptopénzes kifizetések

A PayPal javaslata alapján a rendszer több másodlagos pénztárcát hoz létre a felhasználók számára, olyanokat, ahol a privát kulcsok összegyűjthetőek és továbbíthatóak megfelelvén a kifizetés összegének. A dokumentum azzal érvel, hogy ez gyakorlatilag megszüntetné a megerősítési időt, így a várakozást is.

Jelenleg egy bitcoin blokk kibányászása kb. 10 percbe telik, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak legalább ennyit kell várniuk ahhoz, hogy tranzakcióikat a hálózat megerősítse.

“Számos tranzakciós helyzetben a 10 perces várakozási idő túl hosszú a fizető/kedvezményezett számára és a fizető/kedvezményezett ehelyett inkább a hagyományos fizetési módokat választják a virtuális valuta helyett. Az ilyen problémák lassítják a virtuális pénznemek elfogadását az előnyeik ellenében”, áll a PayPal közleményében.

 

Átlagos konfirmációs idő, forrás: Blockchain.Info

És bár kriptopénzek fejlesztői már jó ideje a blokkidő rövidítésén dolgoznak, a felhasználók még mindig a magasabb tranzakciós díjak és a lassabb megerősítés kényelmetlenségeinek vannak kitéve amikor zsúfoltak a hálózatok.

A PayPal felhasználóknak egyelőre arra még várniuk kell, hogy pénztárcákat hozhassanak létre. Számos intézmény – mint például a bitcoin-szkeptikus Bank Of America – már évek óta titkosítással kapcsolatos szabadalmakkal áll elő, de még nem fejlesztette ki azokat konkrét és használható termékké.

Idén februárban a PayPal pénzügyi igazgatója John Rainey optimistán nyilatkozott a bitcoinnal való fizetés kapcsán. Lehetséges, hogy a jövőben a bitcoin egy népszerű és mindennapos fizetőeszközzé váljon, egyelőre azonban annak volatilitása miatt jelen pillanatban nem megbízható pénznem, tette hozzá.

A PayPal vezérigazgatója Dan Schulmann pedig egy januári rendezvényen érdekes kísérletnek nevezte a bitcoint, hozzátéve azonban, hogy megváltoztathatja a világot.

Már létezik a technológia

Peter Todd a bitcoin egyik fejlesztője és kriptográfiai tanácsadó a Coindesk hírére reagálva kijelentette, hogy a PayPal olyan technológiát próbál szabadalmaztatni, amely már létezik az Opendime-nak köszönhetően.

Forrás: Twitter

Az Opendime egy olyan hardver pénztárca, amely több aláírásos funkciójú és banki szintű biztonságot nyújt, valamint lehetővé teszi a felhasználók számára a bitcoin belső privát kulcsokkal való átvitelét.

A PayPal és az Opendime technológiája több dologban is hasonlít; a privát kulcsokat pillanatok alatt ki lehet cserélni a blokklánc tudomása nélkül, valamint hasonló bitcoinos kifizetések átvitelének folyamatában is.

Borítókép forrás: Crypto Wallet IRA

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.