PayPal vs Bitcoin – a bitcoin beteljesítheti azt amire a PayPalt annak idején kitalálták

A bitcoin beteljesítheti azt a gondolatot, amire a PayPalt annak idején kitalálták. A PayPal korábbi igazgatója, David Sacks szerint a bitcoin lehet az a világ valuta a jövőben mely kiválthatja a bankrendszert. Ez az aminek annak idején a PayPalt is szánták.

PayPal vs Bitcoin

PayPal vs Bitcoin Bitcoin lehet a világ pénz a PayPal helyettDavid Sacks, a PayPal korábbi igazgatója a CNBC-nek adott interjújában hasonlította össze a PayPalt és a bitcoint. Sacks párhuzamot vont a 2000-es évek elején alapított fizetési szolgáltató és a jelenlegi blokklánc iparág között.

Sacks elmondta, hogy a PayPal megalapításának korai éveiben azzal a céllal jött létre, hogy átvegye a helyét a költséges és lassú bankrendszernek az átutalások és fizetések világában. Számos szolgáltatás, mint a bankkártyák vagy a kamat fizetés is azért lett bevezetve a PayPalon, hogy teljesen függetlenedni lehessen a bankokról.

“Azonban ahogy felvásárolta az eBay a PayPalt ez a folyamat megszűnt.” – Mondta Sacks az interjúban.

Azonban Sacks szerint a kriptopénzek és a bitcoin most ezt az eredeti víziót teljesítheti be. Annyi különbséggel, hogy a kriptopénzek ezt decentralizált módon valósítják meg, míg a PayPal annak idején központosítva közelítette meg a kérdést.

Dotcom lufi és a bitcoin lufi

Az interjúban előkerült a 1990-es évek dotcom lufija is. Sacks elmondta, hogy azok akik átélték a dotcom időszakot, ismerősnek érezhetik a jelenlegi helyzetet. Jelenleg a blokklánc technológia körül hasonló spekuláció kezd kialakulni a gyors meggazdagodás reményében.

“De ezzel egyidejűleg azt is lehet látni, hogy valami forradalmi dolog zajlik a háttérben. A pénz programozhatóvá válik. Ez alapvetően változtatja meg a gazdaságunkat, melynek hatásairól jelenleg még fogalmunk sincs.”

Egyre több helyen fogadnak el bitcoin a PayPal mellettA 1990-es évek végén pillanatok alatt emelkedtek fel internetes startupok mindenfelé a világon, jelentős összegű forrást bevonva a szektorba. Sokan igyekeztek az internetes cégek népszerűségét kihasználni, így olyan cégek is finanszírozást kaptak, mely tulajdonképpen nem rendelkeztek életképes ötlettel, csak az internet, mint koncepcionális háttér miatt tudtak befektetőket szerezni. Az a dotcom lufi aztán végül kipukkadt.

A bitcoin lufiról pedig mi is írtunk korábban egy cikkünkben. Hogy most buborék van-e a piacon azt majd a jövő eldönti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük