Pénztárcaszaggató BTC jóslatot közölt a Finder, ideje bitcoint venni?

Nem tudod eldönteni, hogy tényleg érdemes-e bitcoin érméket vásárolni idén? Egy új elemzés szerint a közeljövőben várhatóan új csúcsokat érhet el a digitális arany árfolyama.

Azonban még a BTC-nél is jobb választás lehet a Bitcoin Minetrix, aminek a fejlesztői már több mint 10 millió dollárt gyűjtöttek.

Nagyot mehet a következő években a bitcoin

A napokban került publikálásra az Egyesült Királyságban működő fintech cég, a Finder jelentése. A tanulmány 40 kriptó-specialista bevonásával készült és elsősorban a cég arra volt kiváncsi, mire számítanak a szakértők 2030-ig a BTC kapcsán.

Meglepő módon a legtöbben kifejezetten pozitív jóslatot közöltek, hiszen a szakértői becslés átlaga 87,875 dollár lett. Ráadásul sokan úgy számolnak, hogy rövidesen akár 200,000 dollár is lehet az árfolyam.

Természetesen azonban nem mindenki ennyire bizakodó a következő éveket illetően. Az óvatosabb elemzők szerint 35,734, sőt a 20,000 dolláros zuhanás sem tűnik elképzelhetetlennek.

finder-btc-report

Mi lehet hatással a bitcoin árfolyamára 2024-ben?

A kutatásban résztvevők közül az idei évre vonatkozóan a legnagyobb hatást az április végi felezés gyakorolhatja. Megközelítőleg négy évente kerül sor erre az eseményre, aminek során a bányászattal megszerezhető jutalom mértéke a felére csökken.

Jelenleg a jutalmul átlagosan minden 10. percben 6.25 BTC, azonban április végétől már csak 3.125 BTC-re lehet számítani. Mivel a bányászati idő változhat, ezért nem lehet pontosan tudni, melyik napra esik az esemény.

A felezés során az új tokenek számának csökkenésével a meglévők értéke is emelkedni kezd, hiszen lényegében így a kínálat zsugorodik. A korábbi felezéseket követően a BTC értéke a sokszorosára emelkedett és sokan abban bíznak, hogy az idei év sem lesz kivétel ezalól.

A megkérdezettek közel fele azt a véleményt osztja, miszerint a felezést követően a bitcoin értéke új csúcsokat érhet majd el.

Kadan Stadelmann, a Komodo műszaki vezérigazgatója szerint jelentős nyomás van a BTC-n. Ez nem kizárólag a felezésnek köszönhető Stadelmann szerint, hanem az egyre szélesebb körű intézményi befektetőnek.

Ezért minden bizonnyal a következő hónap során az elemző úgy véli további erősödésre lehet számítani.

A legtöbb szakértő abban egyetértett, hogy idén számos új lakossági befektető is meg fog jelenni a BTC tulajdonosok táborában.

btc-prediction2030

Köszönhetően a korábban engedélyezett BTC ETF-nek, mostantól azok is bátran befektethetnek a legnépszerűbb kriptóba, akik idáig a szabályozás hiánya miatt távol tartották magukat.

Jelenleg 11 különböző pénzügyi intézmény kínálatában található meg az új ETF, és várhatóan idővel ez a kör bővülni fog.

Szintén a pozitív ómenek közé tartozik, hogy sokak szerint már idén csökkentheti az amerikai jegybank (Fed) az alapkamat mértékét. Bár a Fed kifejezetten óvatos, valószínűnek tűnik, hogy idén sor kerül a történelmi mértékű alapkamat megnyirbálására.

Némileg lehűti a kedélyeket azonban John Hawkins, a Canberra egyetem professzora. Meglátása szerint a bitcoin továbbra is egy spekulatív buborékban van, ami miatt sokan távol tartják magukat tőle.

Mire lehet készülni 2030-ig?

Sokak szerint már 2025-ben egészen 122,000 dollárig eljuthatnak a bikák, míg 2030-ra a 366,000 dollár sem elképzelhetetlen.

A tanulmányban egyértelműen kirajzolódik, hogy a megkérdezett szakértők többsége szerint a mostaninál keresve sem lehetne jobb alkalmat találni néhány BTC beszerzésére.

A megkérdezett szakértők közül mindössze 5 százalék tanácsolta az eladást, míg a fennmaradó 95 százalék a vásárlás vagy a megtartás mellett érvelt.

A bitcoin sikereinek azonban a valódi nyertese a kisebb, mégis a BTC-hez köthető projektek lesznek.

Ezek úgy képesek előnyt szakítani a digitális arany meneteléséből, hogy közben az alacsony méretük miatt 1000 százaléknál is magasabb bevételt lehet velük elérni.

A legjobb ilyen projekt pedig nem más mint az előző hónapok sztárja, a Bitcoin Minetrix.

Kevesebb mint 4 hónap alatt elképesztő sikereket tudott elérni a csapat, aminek köszönhetően várhatóan néhány hónapon belül listázásra is kerül a BTCMTX.

bitcoin-minetrix-mobil-app

A készítők eredeti tervének megfelelően, minden bizonnyal kevéssel a következő felezés előtt lesznek elérhetők a natív altcoinok. A tökéletes időzítés miatt pedig várhatóan elképesztő sikereket érhet le a projekt.

Azonban a Bitcoin Minetrix nem csak rövid, hanem hosszú távon is jó választás lehet.

A befektetők ugyanis lehetőséget kapnak, hogy minimális befektetés mellett tudjanak egyszerre BTC-hez és BTCMTX-hez jutni.

BTCMTX vásárlása itt

A Bitcoin Minetrix forradalmasíthatja a bányászati szektort

Mostanra erősen centralizálttá vált a bitcoinbányászat, hiszen egy maréknyi órisávállalat állítja elő az új BTC-k többségét. Erre a példátlan helyzetre azonban fundamentális hatást gyakorolhat a Bitcoin Minetrix.

A befektetők a BTCMTX megvásárlása és stakelése után forgalomba nem hozható krediteket fognak kapni. Ezeket elégetve kerül majd a számlánkra felhőalapú teljesítmény, aminek arányában végül megkapjuk a sikeresen kibányászott bitcoin egy részét.

Vagyis úgy tudsz te magad is részesedni a bitcoin jutalmakban, hogy közben nem kell vagyonokat kiadnod. Általában ugyanis a bányászati gépekből többet is meg kell vásárolnod, aminek az értéke milliós költségeket vonhat maga után.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak a bekerülés, hanem a fenntartás is elképesztő kiadásokat jelent.

Ezt azonban mind meg fogod tudni spórolni, amennyiben vásárolsz a BTCMTX tokenekből.

Az ökoszisztémának további előnye, hogy a teljes folyamat alatt az eredeti befektetésed elérhető marad. Vagyis nem kell semmilyen visszaéléstől tartanod, hiszen bármikor fel tudod venni a lekötött BTCMTX-et.

Arról nem is beszélve, hogy on-chain adatok formájában minden tranzakciót ellenőrizni tudsz, így maximális transzparencia mellett juthatsz profithoz.

Nem késő még csatlakozni

Bár eddig is kiugró volt a Bitcoin Minetrix sikere, előreláthatólag a gyűjtés utolsó időszakában fel fognak gyorsulni az események.

A legtöbb esetben a FOMO növekedésével a befektetők is észbe szoktak kapni, így akár már 1 hónapon belül is kimerülhet a BTCMTX keret.

A jó hír azonban ezzel kapcsolatosan az, hogy a vásárlást számos kriptó mellett akár bankkártyával is el tudod végezni. Lényegében így egy hagyományos online vásárlást végzel el azzal a különbséggel, hogy egy MetaMask tárcát is használsz közben.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a projekt, úgy mindenképpen látogass el a Bitcoin Minetrix magyar nyelven is elérhető weboldalára.

Megnézem a Bitcoin Minetrix oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**