Az USA 9. legnagyobb bankja is csatlakozott a RippleNet hálózathoz

Az Egyesült Államok 9. legnagyobb eszközvagyonát kezelő PNC Bank csatlakozott a Ripple vállalati blokklánc hálózatához, a RippleNethez, ezzel tovább folytatódik a Ripple cég hetes pozitív hír-cunamija.

A Pittsburgh-ben székelő, 380 milliárd dollárnyi eszközt kezelő PNC Financial Services Group a legújabb intézmény, mely csatlakozott a RippleNet globális utalási hálózatához. A hálózathoz eddig több mint 100 pénzügyi intézet, kereskedőház és más pénzügyi szolgáltató csatlakozott, hogy hasznosítsa a Ripple cég szinte azonnali pénzutalási és blokklánc követési blokklánc-alapú funkcióját.

PNC Bank egyben az ötödik legnagyobb bank fiókszám tekintetében és a 4. legnagyobb a legtöbb ATM-mel rendelkező bank az Egyesült Államokban. 19 államban 8 millió ügyféle van, köztük vállalati ügyfeleket és magánszemélyeket egyaránt kiszolgál.

A Ripple a közleményben kifejtette:

A Ripple technológiája azonnali hatással lesz minden egyes csoportra [lakossági ügyfelekre, kisvállalkozói ügyfelekre és nagyvállalati kliensekre] lehetővé téve a PNC kereskedelmi ügyfeleinek, hogy tengerentúlról valós időben fogadhassanak utalásokat.

Példaként, egy Washingtonban székelő vállalati ügyfél képes lesz azonnal vállalati utalást fogadni egy egyesült királysági vevőtől a számlák ellenében, magyarázta a Ripple, ami által az üzlettulajdonos hatékonyabban tudja kezelni a működőtőkéjét és a követeléseit.

A PNC egyértelműen a Ripple cég legnagyobb ‘trófeája’ a RippleNet utalási hálózatában. Azt viszont érdemes kihangsúlyozni, hogy a hálózat nem hasznosítja az XRP tokent, a Ripple cég kriptopénzét, amit többen is haszontalannak és értéktelennek ítéltek. Ezzel szemben az xRapid, egy különálló Ripple termék a valós idejű likviditás biztosítására a nemzetközi tranzakcióknál hasznosítja az XRP tokent, de lényegesen kisebb népszerűséget élvez a pénzügyi intézmények körében, mint a RippleNet, amit már több mint 100 bank használ.

A Western Union ugyan már kísérletezik az XRP alapú utalási termékkel, a szélesebb piaci elfogadottságra még legalább egy hónapot várni kell, hangzott el napokkal ezelőtt Sagar Sarbhai szabályozási kapcsolatokért felelős munkatárs szájából egy interjú során.

Több mint két – három éve dolgozunk ezen a terméken és meg vagyok győződve róla, hogy a következő […] hónapban vagy akörül látni fogtok néhány jó hírt a termék indulásával kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük