A Polkadot letaszíthatja a trónról az Ethereumot

Gavin Wood, az Ethereum egyik társalapítója elindított egy másik platformot, a Polkadot-ot, ami jó eséllyel letaszíthatja az Ethereumot a trónról.

Gavin Wood

A szokatlan nevű hálózat, amely hosszabb távon komoly ellenfele lehet az Ethereumnak, sok alkalmazás-fejlesztő figyelmét felkeltette. Valójában a Polkadot nemrégiben azt tapasztalta, hogy az aktív fejlesztők száma náluk nő a leggyorsabban az összes kriptotermék közül.

A Polkadot aktív fejlesztőinek a száma 44%-kal növekedett a május előtti 12 hónapban, miközben a fejlesztők Bitcoin és az Ethereum iránti érdeklődése csökkent. Jelenleg 253 projekt van folyamatban a hálózaton, ideértve a stabilcoinokat és a közösségi hálózatokat is. A Polkadot “lehetővé teszi, hogy minden alkalmazásfejlesztő létrehozhassa saját blokkláncát, ami képes kommunikálni más főkönyvekkel” – a Bloomberg szerint.

Wilson Withiam, a Messari kriptokutatócég elemzője elmondta:

“Teljes mértékben kiemelkedik, a tervezés hamisítatlan szempontjától kezdve, az őt körülvevő közösség nagyságáig.”

Gavin Wood egy interjú során elmondta:

„Nagyon sokféle innovatív terméket fogunk látni, amelyek nem létezhetnek egy okos szerződéses környezetben. Játék blokkláncok, biztosítva, hogy a játékosok ne csaljanak. Blokkláncok a konzorciumokon belül. Nehéz őket okos szerződéses környezetben létrehozni.”

Se eleje, se vége…

Amellett, hogy Wood röviddel a fehér könyve kiadása után csatlakozott Vitalik Buterinhez az Ethereum fejlesztésében, az Ethereum első technológiai igazgatója is volt. 2016-ban írta fehér könyvét a Polkadot számára. Hálózatát egy mintáról nevezte el, melynek se eleje, se vége nincsen (magyarul a Polkadot jelentése ‘pötty’).

Projektje 140 millió dollárt gyűjtött egy ICO során 2017-ben. A pénz azonban elérhetetlenné vált, miután egy biztonsági hibát kihasználtak, ironikus módon a Parity tárcában, amit Wood segített létrehozni. A Polkadot 2018-ban további 43 millió dollárt gyűjtött.

A hálózat tokenjei augusztus közepe óta körülbelül 25%-kal emelkednek, és mostanra elérték a körülbelül 3,75 milliárd dolláros felső határt. Ez a világ 8. legnagyobb kriptovalutájává teszi a piaci részesedés alapján.

Dan Morehead, a kaliforniai Pantera Capital Management megalapítója és CEO-ja megállapította: “A Polkadot az Ethereum értékének csak 10%-án kereskedik jelenleg. Az elméletünk szerint 10%-nál sokkal nagyobb az esély arra, hogy az Ethereum versenytársa legyen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.