Vitalik Buterin szerint Ethereummal kéne fizetnünk

Egy Twitter üzenetben Vitalik Buterin, az Ethereum hálózat kitalálója elmondta, szerinte át kéne térni az ETH alapú fizetési megoldásokra. 

Az eredeti történet onnan indult, hogy Spencer Noon, a DTC Capital vezetők befektetési igazgatója kifejtette véleményét, hogy mennyire megdöbbent azon, hogy a Square mobilfizetésre szakosodott platform csak a bitcoint támogatja, az Ethereumot nem.

“Senki nem tud engem arról meggyőzni, hogy nem hülyeség az, hogy a Square nem támogatja az Ethereumot.” – jelentette ki az elemző.

Tegyük, hozzá, hogy Jack Dorsey, a Twitter és a Square alapítója igazi bitcoin maximalista, ezért annyira nem megdöbbentő a stratégia.

A megjegyzésre reagált Vitalik Buterin is egy Tweet üzenetben.

“Több embernek kéne használni az Ethereumot fizetésre. A legjobb dolog abban, hogy az Ethereumot támogatja valaki, hogy ezzel nem csak az ETH-hez lesz hozzáférése, hanem egy sor másik stabilcoinhoz, mint amilyen a MKR, az UNI vagy a WBTC – ráadásul teljesen ingyen.”

Buterin arra utalt tehát, hogy nem is az ETH kriptopénzt, hanem magát az Ethereum hálózatot és az arra épülő szolgáltatásokat kellene fizetésre használni.

A kriptopénzek kapcsán gyakran felmerülő kritika a magas árfolyam volatilitás. Erre jó megoldás kínálnak a stabilcoinok, melyek a kriptopénzek pozitív tulajdonságai mellett az árfolyamkockázatot is kiveszik a képből. Buterin tulajdonképpen tehát azt javasolja, hogy Ethereum alapú stabilcoinokkal kéne fizetnünk a jövőben.

Az Ethereum kapcsán azonban jelenleg a legnagyobb probléma a magas tranzakciós költség. Bár dolgoznak már a megoldáson, egyelőre nem látható még, hogy a ETH gas ára a közeljövőben jelentősen csökkenne amíg ennyien használják a hálózatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük