Vitalik Buterin szerint Ethereummal kéne fizetnünk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy Twitter üzenetben Vitalik Buterin, az Ethereum hálózat kitalálója elmondta, szerinte át kéne térni az ETH alapú fizetési megoldásokra. 

Az eredeti történet onnan indult, hogy Spencer Noon, a DTC Capital vezetők befektetési igazgatója kifejtette véleményét, hogy mennyire megdöbbent azon, hogy a Square mobilfizetésre szakosodott platform csak a bitcoint támogatja, az Ethereumot nem.

“Senki nem tud engem arról meggyőzni, hogy nem hülyeség az, hogy a Square nem támogatja az Ethereumot.” – jelentette ki az elemző.

Tegyük, hozzá, hogy Jack Dorsey, a Twitter és a Square alapítója igazi bitcoin maximalista, ezért annyira nem megdöbbentő a stratégia.

A megjegyzésre reagált Vitalik Buterin is egy Tweet üzenetben.

“Több embernek kéne használni az Ethereumot fizetésre. A legjobb dolog abban, hogy az Ethereumot támogatja valaki, hogy ezzel nem csak az ETH-hez lesz hozzáférése, hanem egy sor másik stabilcoinhoz, mint amilyen a MKR, az UNI vagy a WBTC – ráadásul teljesen ingyen.”

Buterin arra utalt tehát, hogy nem is az ETH kriptopénzt, hanem magát az Ethereum hálózatot és az arra épülő szolgáltatásokat kellene fizetésre használni.

A kriptopénzek kapcsán gyakran felmerülő kritika a magas árfolyam volatilitás. Erre jó megoldás kínálnak a stabilcoinok, melyek a kriptopénzek pozitív tulajdonságai mellett az árfolyamkockázatot is kiveszik a képből. Buterin tulajdonképpen tehát azt javasolja, hogy Ethereum alapú stabilcoinokkal kéne fizetnünk a jövőben.

Az Ethereum kapcsán azonban jelenleg a legnagyobb probléma a magas tranzakciós költség. Bár dolgoznak már a megoldáson, egyelőre nem látható még, hogy a ETH gas ára a közeljövőben jelentősen csökkenne amíg ennyien használják a hálózatot.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.