Partnerséget kötött a Pornhub és a Verge kriptopénz | Mi az a Verge?

A Playboy után egy újabb nagy név csatlakozott a kriptopénzes elfogadók közé. A felnőtt közönséget szórakoztató streaming oldal a Pornhub bejelentette, hogy partnerséget kötött a Verge (XVG) kriptopénz csapatával. A Verge már hetek óta lázban tartotta a kriptovilágot egy rejtélyes jövőbeli partner hírével és gyűjtést is rendeztek az ehhez szükséges pénzösszeg összeszedésére.

 

Verge kriptóval fizethetünk a Pornhubnál

A Pornhub április 17-i sajtóközleménye alapján az oldal mostantól elfogadja a kriptopénzt a Pornhub Premiumra és az összes vásárlásra. A cég alelnöke Corey Price a közleményben azt mondta, hogy a Verge elfogadása az innováció és a magánélet iránti elkötelezettségük megerősítése és úgy vélik, hogy a legjobb opció a privát szféra megőrzésére. A Verge rendszere lehetővé teszi az anonim tranzakciókat azzal, hogy összezavarja a felhasználók IP címét és földrajzi elhelyezkedését, így azok lényegében követhetetlenek.
Corey szerint ez a bejelentés izgalmas hír nemcsak számukra és a felnőtt szórakoztató ipar számára, hanem a kriptovilág számára is.

“A történelem bebizonyította, hogy a felnőtt szórakoztatóipar kritikus szerepet játszik az innovatív technológia elfogadásában. Ezt láttuk a VHS, a Beta Max, a hitelkártya fizetési ikonok, valamint legutóbb a VR szemüvegek esetében is. Arra számítunk, hogy a kripto és a blokklánc adaptálása széles körben fog megtörténni”, tette hozzá.

A közlemény szerint a pornófilmeket gyártó Brazzers és az online game platform Nutaku is elfogadja az XVG-s tranzakciókat.

A Verge korábban a Twitteren kért segítséget 75 millió XVG összegyűjtésére, szerintük ez szükséges volt a  partnerség létrejöttéhez. A Verge azzal magyarázta felhívását, hogy a projektben dolgozók nem kapnak fizetést, a marketinges kiadások saját zsebből vannak kifizetve, valamint nem lesz híres partnerség, ha nincs pénzalapjuk az integrációra.

A várva várt bejelentés után meglepő módon esni kezdett a Verge árfolyama, a cikk írásának időpontjában 0.72 dollár körül mozog.

verge
Forrás: CoinMarketCap

Mi az a Verge?

A Verge kriptopénz 2014 óta létezik és fő célja a kriptopénzes tranzakciók és tulajdonosaik teljes titokban tartása. Nincs mögöttük privát cég és ICO, hanem közösségi közreműködők együttes erőfeszítéseinek eredménye. A Verge a Tor és az i2p hálózatát használja, ezzel biztosítva az anonimitást és a tranzakciók követhetetlenséget. A rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Wraith protokollon keresztül tudjanak váltani a magán és a nyilvános főkönyv között. Kereskedők például használhatják a nyilvános főkönyvet könyvelési célokra, magánszemélyek pedig a magán főkönyvön keresztül vásárolhatnak személyük felfedése nélkül.

wraith
Wraith protokoll, forrás: The Merkle

A Verge korábban már többször is bekerült a (negatív) hírekbe. A tavalyi évben John McAfee jósolt hatalmas áremelkedést, ami felpumpálta az árfolyamot, ez később leesett amikor McAfee cáfolta, hogy ő ilyesmit mondott volna és arra hivatkozott, hogy feltörték twitteres fiókját. A Wraith protokoll kidobása sem volt problémamentes, csúsztak a határidővel a fejlesztők, a felhasználók egy része kritikusan fogadta a mesterművet és az a rémhír terjedt el, hogy a protokoll IP címeket szivárogtat ki. Idén áprilisban pedig 51%-os támadás érte a hálózatot, amely a kódokban lévő hiba miatt jöhetett létre, emiatt a fejlesztők kénytelenek voltak hard forkolni és próbálták elmismásolni a probléma nagyságát.

A sok rossz hír után a Verge csapatára nagyon is ráfért egy nagy partner bejelentése, valamint várhatóan az év első felében megjelenik az RSK okos szerződéses funkció, amellyel kapcsolatban nagy a várakozás.

Borítókép forrás: Icdn3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük