Itt a Porsche blokklánc versenye! A Porsche startupok részére rendez versenyt

A német autóipari mogul, a Porsche blokklánc startupok jelentkezését várja egy verseny megrendezéséhez. A fődíj 25000 euró.

Az első alkalom, hogy a Porsche blokklánc technológia irányába érdeklődik

A német autógyártó vállalat ismerkedik a blokklánc technológiával. Egy friss céges nyilatkozat szerint ugyanis a Porsche technológiai innovációs versenyt rendez. Olyan startupok jelentkezését várják, akik a blokklánc iparágban tevékenykednek. A kiírás szerint bármilyen blokklánccal kapcsolatos tevékenységet folytató friss cégek indulhatnak a versenyen.Blokklánc startupok indulhatnak a 25 ezer eurós fődíjért

A verseny központi kérdése, hogy a technológiát hogyan lehetne hasznosítani a vállalati értékláncban. De ezen kívül a cég nyitott minden olyan lehetőségre, mely hosszútávú együttműködést hozhat lére.

Az autógyártó 25000 euró értékű nyereményt ajánlott fel fődíjként. Az első helyezett pedig egy három hónapos tanácsadáson is részt vehet a cég lipcsei SpinLab startup inkubátorában. A SpinLab összeköti majd a sportautó gyártót és az első helyezett vállalkozást, hogy a nyertes terv megvalósulásra kerülhessen a Porschénél. Az inkubátor ugyanis végigkíséri majd a startupot a megvalósítás folyamatán, gyakorlati tanácsokkal és kreatív megoldásokkal segítve a blokklánc technológia beépülését az autóipari cég folyamataiba, rendszereibe és mindennapjaiba.

A Porsche így nyilatkozott a verseny kapcsán:

“A Porsche szeretné megőrizni vezető helyét a technológiai innovációban és aktívan részt venni a blokklánc tranzakciós rendszer áttörő sikerében azáltal, hogy együttműködik az új, innovatív vállalkozásokkal. Bár alapvetően a pénzügyben ismert a blokklánc technológia alkalmazása, szeretnénk kiterjeszteni azt az autóiparra is.”

A 7-10 perces prezentációkat és ötletek az F6S platformon keresztül adhatják le a jelentkezők május 15-ig.

Már más autógyártó cégek is érdeklődnek a technológia iránt

A Porsche beáll a Mercedes mellé blokklánc technológia fejlesztésbenJanuárban számoltunk be róla, hogy a Mercedes anyavállalata, a Daimler felvásárolta a PayCash bitcoin fizetési szolgáltatót.  A felvásárlás révén szeretne a Daimler belépni a digitális fizetés piacára. A Mercedes Pay lesz az új szolgáltatás neve, mellyel akár útközben is lehet majd fizetni az okostelefonos alkalmazás segítségével.

Egyre több iparág nyit a technológia irányába és egészíti ki a hagyományos fizetési és adattárolási módszereket blokklánc alapú megoldásokkal, mely révén egyre csak terjed a blokklánc technológia a világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük