Ilyen hatással lesz a privátcoinokra, hogy a Binance delistázta a Monerot

Jelentős fordulóponthoz érkeztek a privátcoinok, miután a Binance kedden delistázta a Monerot.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance február 20-án levette a Monerot (XMR) a platformjáról. A tőzsde szerint a legnépszerűbb privátcoin a szabályozói nyomás és az átláthatóság miatt került kivezetésre, annak ellenére, hogy a magánélet védelme és a decentralizáció egyre fontosabbá válik.

A lépés a Binance által az amerikai hatóságoknak tavaly kifizetett 4,3 milliárd dolláros büntetést követi, ami jól mutatja a kriptotőzsdék fokozott ellenőrzését.

A Binance döntésének hatása azonnali volt, ahogy a grafikonon is látható, az érme azonnal mélyrepülésbe kezdett, miután a Binance február 6-án bejelentette, hogy kivezeti az XMR-t. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Binance lépését más tőzsdék is követhetik, ezért sok elemző szerint a Monero közösség kritikus helyzetben van.

Privátcoin Monero

Továbbra is fényes jövő előtt állnak a privátcoinok

Más, az adatvédelemre összpontosító kriptovaluták tulajdonosai kétségtelenül élénk érdeklődéssel figyelik a Monero helyzetét, mivel a legnépszerűbb privátcoin Binance-ről való kivezetése a többi projektre is hatással lehet.

Másrészt viszont a Binance döntése lehetőséget biztosít a hasonló projektek számára, hogy olyan stratégiákat és fejlesztéseket dolgozzanak ki, amelyekkel megkerülhetik vagy enyhíthetik a szabályozási ellenőrzés hatásait. És bár az XMR Binance-ről való kivezetése kihívást jelenthet a hasonló projektek számára, nem jelenti a privátcoinok koncepciójának végét. Sőt, a történtek ellenére egyre többen fogják megérteni, hogy az adatvédelem és a magánélet védelme gyorsan a legfelbecsülhetetlenebb értékké válik digitálisan megfigyelt korunkban.

Ahogy a magánélet megbecsülése világszerte növekszik, a biztonságos és bizalmas tranzakciók iránti igény csak növekedni fog, így a privátcoinok minden bizonnyal egyre népszerűbbek lesznek.