117 milliós PumaPay ICO után néhány hónappal már el is indult a mainnet

A bejelentés rögvest azután jött, hogy a PumaPay felkerült egy legtöbbet bukó ICO-listára.

A blokklánc-alapú számlázási protokoll, a PumaPay tegnap kürtölte világgá, hogy a PullPayment protokolljának második változata már elindult a mainnetjén. A bejelentés néhány hónappal a sikeres ICO-ja után jött ki, mely ezidáig a 7. legnagyobb ICO-siker, mintegy 117 millió dollárt gyűjtött.

A protokoll ingyenes utalási platformot kínál mely segítségével a felhasználók ‘húzhatják’ (pull) sem mint ‘tolhatják’ (push) a kriptopénzes utalásokat. Ez annyit jelent, hogy például lehetővé válik egy előfizetéses szolgáltatás havi díját ‘kihúzni’ egy kriptopénz tárcából, semmint arra várni hogy a user átutalja.

A protokollt úgy alakították ki, hogy több különböző fizetési modellt is támogathasson. A havi előfizetéses modell mellett a startup támogatja az ingyen próba + előfizetéses modellt is, ahol a vásárló csak egy meghatározott idő után kell fizessen a szolgáltatásért. Emellett megtalálható az egyszeri fizetés + előfizetés opció is ahol a vásárló egyszeri kezdeti utalást hajt végre amit adott időközönként előfizetéses alapon újabb utalások követnek (pl. egy webes szolgáltatás, ami 300 forintba kerül az első hónapban majd a következő hónaptól havi 3000 forintba.) Egyszeri utalások is lehetségesek.

A PumaPay saját közleménye szerint eddig több mint 75 vállalat használja a szolgáltatást.

“75 korai adoptálóval a PullPayment protokollt, online szórakoztatócégektől fintech cégekig használják és számításain szerint a legfrissebb verzió egy extra réteg kényelmet biztosít a kereskedőknek,” magyarázta a PumaPay CEO Yoav Dror a hivatalos közleményben.

A friss verzió azután jött, hogy a PumaPay-t a Diar a második legtöbbet bukó ICO-startupnak hozta ki egy friss jelentésében.

A bejelentés egybeesik egy másik pozitív bejelentéssel is, mivel a PumaPay PMA tokenjét hivatalosan is listázta az IronX ciprusi kriptotőzsde.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük