Quoine CEO Kayamori: Az új bitcoin rekordár 2019 végére várható

Lassan már mindennapos lesz, hogy a kripto világ „nagyemberei” jóslatokat közölnek a bitcoin jövőjéről, legyen az a közelgő rekord alacsony vagy rekord magas ár. Mike Kayamori, a Quoine kriptotőzsde CEO-ja, is csatlakozott ehhez a klubhoz: szerinte ugyanis 2019 végére a bitcoin megtöri az eddig rekordárát. Kayamori még néhány érvvel is hajlandó volt alátámasztani becslését.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

2018-tól már nem vár sokat Kayamori. Szerinte az egész szektort lesújtó zuhanás után nincs már annyi lendület a piacon, hogy az új év előtt komoly változások jöjjenek el. Azonban ez az is jelenti, hogy jelentős zuhanásra sem kell már számítanunk.

Sokan gondolták azt, hogy a 4000 dolláros határ alá nem fog a bitcoin lezuhanni – amikor ez pedig most megtörtént, egyre nehezebbé vált belőni azt, hogy pontosan hol is áll meg majd. Ezt Kayamori is elismerte, azonban szerinte “ha vetünk egy pillantást a történelmi mintákra, akkor láthatjuk, hogy valószínűleg közel van a zuhanás vége.”

Szerinte ezt erősíti az a tény is, hogy egyre több bányász adja fel a bitcoin bányászatot.

“Ha van elég bányász, akinek most abba kell hagynia, akkor egyre közelebb vagyunk az egyensúlyhoz. A piaci mozgások is mutatják, nincs már messze a legalja.”

Japán szabályozások

Kayamori a japán szabályozásokról is beszélt, mint lehetséges katalizátor a jövőbeni változásokhoz. Japánban ugyanis miután januárban a Coinchecktől 534 millió értékben loptak el kriptovalutát, a hatóságok számos kriptotőzsdét és token listázást állítottak le. Ez azonban most felengedni látszik.

A legtöbb helyi japán tőzsdének a lopás után ugyanis sokkal nehezebb feltételeknek kellett megfelelniük. Ezeket a japán Pénzügyi Szolgáltatói Ügynökség (FSA) határozta meg számukra. A tőzsdék nagy része azonban lassan megfelel a korlátozásoknak, így újra teljes erővel működhetnek.

Az egész országban így egyre terjed az egyre biztonságosabb kriptovaluta felhasználás, legyen az eszköz szegregáció vagy cold wallet használat. Így hamarosan várható lesz egyfajta konszolidációs időszak egész Japánban.

Kayamori még arra is felhívta a figyelmet, hogy Japán mennyire nagy figyelmet fordít a szektor legújabb tőkegyűjtési modelljére, a Security Token Offeringsre (STO – magyarul értékpapír token kibocsátásként lehetne fordítani), ami az ICO utódja lehet.

Az FSA emellett azon is dolgozik, hogy még jobban szabályozza az ICO-kat, hogy ezzel is védelmezze a befektetőket a csalásoktól. Ezen felül pedig a japán kormány még azt is napirendre tűzte, hogy újabb lehetőségeket alakítsanak ki az adócsalások elkerülésére.

Hogy a szabályozások mennyire lendítik fel a japán kriptoközösséget, az még nem egyértelmű. Azonban ha sikeresek lesznek, akkor azzal egyfajta modellt is kialakíthatnak más országok számára is.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.