Elindult a ‘japán Amazon’, a Rakuten kriptopénz váltója

Elindult a japán Rakuten e-kereskedelmi óriás, a Rakuten Wallet, ahol a regisztrálók bitcoint, bitcoin casht és ether vásárolhatnak vagy értékesíthetnek.

A Rakuten Wallet, a webáruház leányvállalata, egy augusztus 19-i sajtóközleményében erősítette meg a honlap indulását.

A fejlesztők a jövőben egy iOS és Android alkalmazást is kiadnak. Az alkalmazások használata kötelező lesz a letételhelyezéshez és a pénzfelvételhez.

“Azok az ügyfelek, akik már rendelkeznek bankszámlával a Rakuten Banknál, könnyen nyithatnak fiókot a Rakuten Walletben egyszerűen azáltal, hogy beírják a szükséges információkat az online jelentkezési űrlapba.” – áll a közleményben.

Az e-kereskedelmi óriás 2018. augusztusában 2.4 millió dollárért vásárolta fel az Everybody’s Bitcoin platformot. Elviekben áprilisra a tervezték az indulást, de eddig nem publikált okok miatt nem történt előrelépés.

Dinamikusan növekszik a japán kriptovaluta ökoszisztéma

A webáruház ezzel újabb lépést tett a helyi infrastruktúra és ökoszisztéma aládúcolása érdekében. Mind a magánszféra, mind az állami entitások komolyan érdeklődnek a technológia alkalmazása iránt. Tokió a múlt hónapban jelentette be, hogy kriptovaluta alapú utalási rendszert kíván kifejlesztetni, hasonlót a SWIFT globális elszámolási hálózatéhoz, amelyet a G7 országok később jóvá is hagytak.

Egy szintén friss hír Japánból, hogy a Monex Group online brókercég, ami a múlt évben vásárolta fel a Coinchecket, nemrégiben jelezte azon szándékát, hogy csatlakozzon a Facebook Libra digitális valutahálózatához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.