A Randstad blokklánccal turbózza fel a munkaerő-közvetítői piacot

A Randstad, a világ legnagyobb humán erőforrás vállalkozása megkezdte a Cypherium blokklánc és a Google Cloud kombinációjának tesztelését. Az új rendszernek köszönhetően sokkal gyorsabban tudják majd összekapcsolni az álláskereső tehetségeket a vállalati igényekkel. 

A hollandiai székhelyű cég egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a blokklánc technológia számos lehetőséget kínál a munkaerő toborzáshoz kapcsolódó bürokratikus feladatok automatizálására. Ezzel a napi toborzási tevékenységek sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá válhatnak.

A Randstad által nemrégiben végzett tanulmány megállapította, hogy az elosztott főkönyvi technológia (DLT) lehetőséget biztosít az ügyfelek személyes adatainak biztonságos megőrzésére, miközben könnyen ellenőrizhetővé teszi a leendő tehetségek végzettségét, valamint születési idejét, lakcímét és személyazonosító igazolványát.

A kezdeményezés célja az, hogy a legmegfelelőbb jelölteket összekapcsolja azon vállalkozásokkal, amelyek sürgősen munkavállalót keresnek. Nagy segítség lehet például az egészségügyben, ahol egyes járványok kitörése után azonnal új dolgozókra van szükség a kórházakban. A Cypherium Sky Guo vezérigazgatója nemrégiben azt mondta, hogy az ügyfeleknek nem kell az összes adatot központilag a hálózat segítségével tárolniuk. Ezenfelül adatbázis kivonatot vehetnek igénybe a személyes információik megőrzése érdekében.

Cypherium és Google Cloud G együttműködés

“Ha egy álláskereső azt akarja bizonyítani, hogy megszerezett egy bizonyos diplomát, akkor csak annyit kell tennie, hogy rendelkezésre bocsátja a diploma hash-ét, így a munkáltató összehasonlíthatja azt, az egyetem hash-ével”, nyilatkozta Guo.

A Cypherium egy intelligens szerződésekre szakosodott blokklánc alapon működő platform, amely a proof-of-work és a HotStuff házasításából egy viszonylag új, konszenzuson alapú protokollt hozott létre, amelyet a Facebook által létrehozott Libra projekt alkalmazott először.

A Google Cloud G Suite ezenkívül a Randstad számára egy olyan eszközt kínál, amely segítségével a cég könnyen megfigyelheti és kiépítheti a saját emberi erőforrás bázisát úgy, hogy nem kell a felhő rendszer karbantartásával foglalkoznia.

A Randstad globális együttműködési vezetője, Frank van der Bijl szerint a Google Cloud szolgáltatásainak és a Cypherium blokkláncnak köszönhetően, a vállalat gyorsabban és könnyebben megtalálhatja egy adott pozícióra a megfelelő embert. Remélhetőleg ezzel lerövidül az álláskeresési idő és valóban a legideálisabb jelöltek kerülnek a cégek által meghirdetett állásokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük