Razziáztak a Deutsche Banknál a Danske Bank pénzmosási botránya miatt

Német hatóságok razziáztak a Deutsche Bank frankfurti központjában a Danske Bank pénzmosási botránya miatti potenciális kapcsolat vizsgálata ürügyén.

A hatóságok azt kutatják, hogy Németország legnagyobb bankja részt vett-e a pénzmosásban és azt jelentette-e időben a hatóságoknak. A Danske Bankot több országban is vizsgálják, köztük az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban és Dániában is. Sőt, Észtországban egyenesen ki kellett vonulnia az országból miután kiderült, éveken keresztül egy helyi fiókon keresztül mosta tisztára orosz oligarchák vagyonát.

A hatóságok a Deutsche Bankot, mint a Danske Bank partnere vizsgálja és elsősorban a 2014 és 2018 közötti tranzakciós történetére kíváncsiak a hatóságok. A Deutsche Bank a hatóságokat 1.1 millió gyanús tranzakcióra figyelmeztette, ezek kivizsgálására szálltak ki a hatóságok a székhelyén.

A német hatóságok ugyanakkor hozzátették, ugyan a bank figyelmeztette őket a gyanús tranzakciókra, de további 12.5 millió kétes tranzakcióra elmulasztotta felhívni a figyelmet.

Újra megütheti a bokáját a sínylődő Deutsche Bank

Nem az első alkalom, hogy a német gigabank pénzmosásba keveredik, a razzia a második egy éven belül a frankfurti központjában.

Múlt év novemberben a hatóságok a Panama-papírok kapcsán kopogtak be a banknál. Akkor a bank megúszta egy figyelmeztetéssel a német BaFin pénzfelügyelettől, hogy tegyen többet a pénzmosás megakadályozása érdekében.

A DB részvényárfolyama enyhén esett az újabb razzia hírére. Az árfolyam már így is történelmi mélyponton áll.

Deutsche Bank részvényárfolyam

(Forrás: Reuters)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.