Rejtélyes haláleset rázta meg a kriptovilágot, egy tweet az oka?

Rejtélyes körülmények között elhunyt Nikolai Arcadie Muchgian, a MakerDAO, a Balancer Labs és a Dai stabilcoin 29 éves alapítója. Múlt pénteken holtan találták a Puerto Ricó-i San Juanban. Alig néhány órával a halála előtt furcsa tweetet tett közzé. 

A kriptovaluták egyik kiemelkedő alakját – aki azt állította, hogy volt barátnője kém – holtan találták egy nappal azután, hogy egy állítólagos “Puerto Ricó-i és karibi szigeteken működő, szexkereskedelemmel foglalkozó zsarolói hálózatról” tweetelt.

Nikolai Arcadie Muchgian, a MakerDAO, a Balancer Labs és a decentralizált Dai stabilcoin 29 éves alapítóját múlt pénteken találták holtan a Puerto Ricó-i San Juanban. A helyi hatóságok szerint a Condado-i Ashford Kórház mögött sodorták el a tengeráramlatok és halálát feltehetőleg fulladás okozta.

Október 29-én a Tether.to társalapítója, Craig Sellers tweetelt Mushgian haláláról, megjegyezve, hogy ez öt nappal azután történt, hogy a MakerDAO közösség jóváhagyta a letétkezelői partnerséget a Coinbase-szel.

És bár a Trustnodes.com megjegyzi, hogy Condado “veszélyes strandnak számít, erős áramlatokkal”, Mushgian halála nem sokkal azután következett be, hogy azt tweetelte: “a CIA, a Moszad és a pedo elit valamiféle szexkereskedelemmel kapcsolatos zsarolási kartellt működtet Puerto Ricóról és a karibi szigetekről”, hozzátéve, hogy “egy laptop segítségével akarnak bemártani, amelyet a volt barátnőm helyezett el, aki kém volt. Halálra fognak kínozni”.

Mushgian nem először tweetelt hasonlót.

Szeptember 4-én három lehetséges jövőképet vázolt fel magának: “: 1) öngyilkosság a CIA által 2) CIA agykárosodott rabszolga eszköz 3) a legrosszabb rémálma azoknak, akik eddig [email protected] velem.”

Augusztusban azt tweetelte: “Legyen világos, hogy ha valahogy felültettek és bemártottak vagy lelőttek, az nem kifinomult akciók révén történt, hanem puszta kitartásból, olyan emberek részéről, akiknek végtelen sok időjük és pénzük van a pazarlásra”.

Mushgiannak saját weboldala is volt, ahol különböző projektekről beszélt, és arról, hogy mi inspirálta őt. Ezek közé a projektek közé tartozik a DAI fork RAI, Balancer és DAI, sok más kezdeményezés mellett.

Egy olyan világban, ahol úgy tűnik, hogy a kriptotérben mindenkinek van véleménye, Mushgian feltűnően csendes volt. Túlnyomórészt hagyta, hogy a fejlesztései beszéljenek, és időnként a piac különböző aspektusairól fejtette ki gondolatait.

Jótékonykodott is, 2020-ban több mint 1 millió dollárt adományozott alma materének, a Carnegie Mellonnak. A decentralizált technológiák, köztük a dAppok és protokollok kutatási programját kívánta támogatni. Ahogy a TrustNodes megjegyzi, ez a második fulladásos haláleset kriptós berkekben 15 hónapon belül. Tavaly júniusban a bitcoinista Mircea Popescu fulladt vízbe Costa Ricán.