Rekord forgalmú kereskedés a Localbitcoins oldalon

A tranzakciós forgalmat tekintve rekordforgalmú kereskedés volt tapasztalható április végén a Localbitcoins oldalon. A megnövekedett volumen mögött az egyre növekvő ukrán és dominikai kereslet áll.

Rekord forgalmú kereskedés

Az elmúlt héten Ukrajna és a Dominikai Köztársaság Localbitcoins piaca rekord forgalmú kereskedést bonyolított le. A két országban összesen 150 000 dollár értékű kriptopénz cserélt gazdát a helyi devizákban.

A forgalom növekedés jelentős, a dominikai piacon, 1,5 szeresére nőtt a volumen egy hét alatt. Hetek óta érződik az egyre nagyobb kereslet az ukrán piacon is a bitcoin iránt.

Rekord forgalmú kereskedés
Masszív kereskedési volumen a Dominikai Köztársaságban.

Az ukrán helyzet fokozódik

Az ukrán Localbitcoins oldalán is megnövekedett a volumen az utóbbi hetekben. A hrivnya jelentősen vesztett értékéből, miközben az ukránok nyitottak a technológiai újjítások felé. A kettő már együtt is termékeny alapot jelent a kriptopénz kereskedésre. Az ukrán kormány azonban ezen felül aktívan részt vesz a blokklánc technológiával kapcsolatos fejlesztésekben, melyet a gazdagági stratégia része is mára.

A Kuna, az ukrán bitcoin tőzsde már április elején jelezte, hogy megnöveledett a forgalom az ő piacukon is, azóta pedig már rekord forgalmú kereskedés is volt tapasztalható. 2016-ban végig meredeken nőttek a tranzakciók, az év eleje és vége között ötször annyi bitcoin cserélt gazdát Ukrajnában.

Az ukrán bitcoin helyzet fokozódik
Nem is nagyon csodálkozunk, hogy Ukrajnában az emberek az alternatív fizetőeszközök felé fordulnak, ha ránézünk a pocsék állapotban lévő ukrán gazdaságra.

Korábban Kínából jött a forgalom nagy része

Az év elején a kínai befeltetők piackeresése növelte meg a forgalmat a Localbitcoins piacain.

A kínai központi bank szabályozás szigorítása miatt volt olyan kínai bitcoin tőzsde mely átmenetileg felfüggesztette a kereskedést, míg mások “csak” a kifizetéseket korlátoztak. Így a kínai bitcoin kereskedés forgalma egyre inkább más csatornákra terelődik át, mint például a Localbitcoins oldalra is.

A Localbitcoins egyre népszerűbb

A Localbitcoins.com egy közösségi alapokon nyugvó bitcoin keresledési platform. Az oldalon a különböző országok felhasználói hirdethetik átváltási árfolyamukat és a fizetési módokat helyi devizában. Az adás-vétel személyes találkozón készpénzben vagy internetes bankolással online zajlik. A megvásárolt bitcoinok a Localbitcoins saját fejlesztésű pénztárcájába kerülnek, melyet aztán közvetlenül el lehet költeni vagy át lehet utalni.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.