Itt az újabb rekord magas bitcoin árfolyam! 1 BTC = 1460 dollár

Izgalmas órákon vagyunk túl, megdőlt az eddig rekord magas bitcoin árfolyam. A cikk írásakor már 1450 dollár felett jár a bitcoin kereskedés.

Rekord magas bitcoin árfolyam

A bitcoin ára az elmúlt 24 órában több, mint 7%-ot erősödött. Április utolsó napján délután indult meg a bitcoin árfolyam a korábbi 1320 dolláros szintről felfelé. Először pár óra alatt 1350 dollárig emelkedett, majd rövid oldalazás után sikerült a bitcoinnak áttörnie az 1350 dolláros ellenállást is. Innen már nem volt megállás, tulajdonképpen még most is folyamatosan menetel felé a bitcoin ára.
Rekord magas bitcoin árfolyam 448 óra alatt
A rekord magas bitcoin ár ráadásul extra erős kereskedési forgalom mellett alakult ki. A forgalom nagy részét ezúttal a leginkább Gemini tőzsde adta, de jelentősen megnőtt a kereskedés volumene a többi európai és amerikai bitcoin tőzsdén is, mint például a Bitfinexen vagy Krakenen. Ezzel szemben a kínai bitcoin tőzsdéken, nem volt jelentős a forgalom növekedés, így ezt az árfolyam emelkedést a nyugati országok finanszírozták most.
A kereskedési forgalom a Geminiről jött

Korábbi csúcsok

2008-as indulása óta a bitcoin számos csúcsot és meredek esést megélt már. Az első igazi mérföldkő talán 2011 februárjában volt, ekkor érte el ugyanis a bitcoin árfolyama az 1 – azaz egy –  dollárt. Ezután sorra nyíltak a bitcoin tőzsdék és egyre népszerűbbé vált a bitcoin a világban. Bár ekkor még inkább a dark neten terjedt a felhasználás és programozó körökben figyeltek fel inkább a digitális valutára.

Az első igazi rally 2012 ősze és 2013 tavasza között zajlott, ekkor 10 dollárról 180 dollárig röpült a bitcoin ára köszönhetően a bizonytalan európai gazdasági helyzetnek. Az emelkedésnek ekkor az Mt.Gox bitcoin tőzsde DDoS támadása miatt tapasztalt ijedtség vetett véget. Innen 2013 októberéig a 100-130 dolláros sávban oldalazgatott a bitcoin, miközben szépen lassan kezdett kialakulni egy a blokklánc technológiára épülő teljes iparág.

Mindenkori legmagasabb bitcoin árfolyam

2013 őszén kezdett újabb vágtába az árfolyam: az októberi 120 dollárról megtízszereződött a bitcoin ára. A csúcs 2013 november végén 1242 dollárnál volt. Innen azonban meredek korrekció következett, melynek részben az egymás után következő negatív hírek megjelenése is oka volt. Először a kínai központi bank tiltotta meg a bankoknak a bitcoin tranzakciók finanszírozását, majd 2014 februárjában az Mt. Gox tőzsde csődje végképp lejtmenetbe állította az árfolyamot. 2014 és 2016 között nem sok mozgás volt tapasztalható a bitcoin piacán. Az árfolyam fokozatosan csorgott lefelé, a mélypont 200 dollárnál volt.

Eddig sikeres a 2017-es év

Az év eleje óta a bitcoin árfolyam már majdnem 50%-ot erősödött, január 1-jén ugyanis még csak 975 dollár volt a bitcoin. A felfelé menetelés tulajdonképpen tavany nyár óta tart többé kevésbé. 2016 augusztusában még 600 dollár alatt is járt az árfolyam, innen kezdett el felfelé emelkedni a bitcoin ára és számos negatív hír sem tudta letörni az árfolyam emelkedést hosszútávon.

A bitcoin árfolyama márciusban döntötte meg a korábbi mindenkori rekord magasságot. Akkor 1300 dollár körüli összeget kértek a kriptopénzért. Az időtájt az emelkedő trendet az amerikai értékpapír felügyelet bitcoin ETF-et elutasító döntése állította meg.

A mostani rekord magas bitcoin árfolyamot is bizonyára követi majd egy korrekció, de egyelőre a felfelé menetelés még kitart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük