Rekord mennyiségű bitcoin cserélt gazdát az elmúlt héten

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rekord mennyiségű bitcoin tranzakció történt az elmúlt hétben. Bár a legnagyobb kriptovaluta árfolyama még mindig nem tudott visszatérni az áprilisi csúcsokhoz, az egy hét alatt megmozgatott érmék összértéke még így is átlépte a 8 milliárd dollárt. Ez forintban kifejezve nem kevesebb, mint 2350 milliárd forint. Ekkora mértékű BTC pénzmozgásra ilyen rövid idő alatt még sosem volt példa.

Mindez a kriptovaluta világban jártasak számára gyakran hallott Glassnode elemző vállalat adataiból derül ki. A cég által közzétett grafikonon jól látszik, hogy a BTC tranzakciók összértéke szinte folyamatosan emelkedő tendenciát mutat már egy ideje.

A BTC tranzakciók összértéke különböző időpontokban

Az új, 8 milliárd dolláros rekord a korábbi rekordnál több mint 50 százalékkal magasabb. A Glassnode az elemzésében azt is kiemelte, hogy úgy tűnik, hogy ismét egyre növekszik a bitcoint tartó befektetők száma is. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy az árfolyamnak sikerült megállnia, majd visszafordulnia 30 ezer dollárról. Amint a fordulat bekövetkezett, és a BTC érme árfolyama újra emelkedő tendenciát kezdett mutatni, az óvatos és / vagy kevésbé elhivatott, akár félszkeptikus befektetői tömegek is újra elkezdtek bitcoint felhalmozni, további rövid távú növekedésre számítva.

Újra szép és jó minden, kérdés, hogy meddig

Az adatokból a rekord mennyiségű bitcoin tranzakción kívül az is kiderül, hogy az elmúlt hónapban mintegy 500 ezerrel nőtt a bitcoint tartalmazó kriptotárcák száma. Így a BTC érmével rendelkező tárcák száma ismét átlépte a 38 milliót. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy négy Magyarországnyi ember lenne bitcoin befektető.

Egyrészt számos felhasználó több tárcát is használ, vagyis a tényleges közvetlen BTC tulajdonosok száma biztosan lényegesen kisebb, mint a tárcák száma. Másrészről a közvetett BTC érme tulajdonosok száma még összességében akár nagyobb is lehet, hiszen a tárcák jó része különböző kriptotőzsdék, online tőzsdék, és intézményi befektetők birtokában van, azok mögött pedig ugyan nem közvetlenül, de közvetetten BTC befektetők állnak.

banner

A rekord mennyiségű bitcoin tranzakció mellett, a  legalább egy BTC érmét, vagyis jelenlegi árfolyamon, több mint 15 millió forintot tartalmazó tárcák száma is növekedni tudott. Igaz ez a növekedés kevésbé látványos. Jelenleg az hónap eleji 792,500-ról körülbelül 2 százalékot növekedve 808,300 ilyen tárca létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.