Rekord szinten az ETHUSD short pozíciók száma

Mintegy 370 000-re tehető a ETHUSD SHORT nyitott pozíciók száma a Bitfinexen, mialatt 355 000-re a LONG pozícióké. Volt olyan időszak is a napokban, mikor a kettő közötti különbség az 50 000-et is elérte a shortolók javára.

A short pozíciók robbanásszerű növekedése december 5-én kezdődött.

Egy hét leforgása alatt 200 000-el nőtt a shortoló megbízások száma december 5. és 8. között akkor, mikor az ETH árfolyama 90 és 110 dollár között mozgott.

Ami annyit jelent, az új megbízásokat a novemberi jelentős zuhanás (200 dollárról 100 dollárra zuhant) után nyitották.

Az ETHUSD LONG pozíciók ezzel egy időben egyetlen hónap leforgása alatt 80 000-el csökkentek és 355 000 körüli számban köttettek. Az esés ugyanakkor elhanyagolható a szeptemberi félmilliós csúcsokhoz képest mikor kevesebb mint egy hónap alatt 160 000-el csökkent a long pozíciók száma.

A BTC longok ezzel szemben jojó mintát követnek egy egyenes vonal mentén mialatt a shortok száma megduplázódott egy hónap leforgása alatt és pillanatnyilag 36 000 nyitott short megbízás van a 29 000 longgal szemben.

Az adatok összevetése után sokaknak nem árulunk el nagy titkot azzal, a befektetők továbbra is medvésen látják a jövőt, különösen ami az ETHUSD piacát illeti.

Technikai elemzés szempontjából ez akár jó hír is lehet, mivel a nagy számú shortok ellen a shortolók csak úgy tudnak védekezni ha elkezdenek ethereumot vásárolni az azonnali piacokon.

Az ether árfolyamesésében közrejátszhat az általános, bitcoin árfolyamát lekövető mozgás (ez az egész kriptopénz piacot jellemzi) valamint közrejátszik az ICO-k exitelése, azaz, egyre több ETH forrást gyűjtött projekt dönt úgy, hogy stabilcoinokra, vagy fiatpénzre váltja forrásait. 30 napos periódusban körülbelül 370 000 ethereumot adtak el a csapatok és a teljes ICO-k walletjaiban pihenő ETH mennyiség 3 millióra apadt.

Egy jó hír az ethereum tulajdonosoknak, hogy ebből a 3 millióból másfél millió DAI-ban és más hasonló Dappban van zárolva, azaz átváltásuk nem várható a közeljövőben.

Érdekes megemlíteni még, hogy a napi tranzakciószám beállt a félmillióra amit sokan a magas gas áraknak tulajdonítanak. De ez sem állja meg 100%-osan a helyét lévén a gas díjak 1 penny alatt vannak.

Eközben a dappok is lassan, de biztosan terebélyesednek és napi szinten már 15 – 20 000 aktív felhasználót tudhatnak magukénak. A szám 5 – 10 000-el magasabb mint 3 hónappal korábban, de típusában nem változott sokat a helyzet: továbbra is a játékok, faucetek és kevésbé, a DEX tőzsdék viszik a prímet, ahol az első kettő esetében nem lehet hosszabb távú aktív felhasználóbázist kiépíteni.

Az ETH bányászok fele felhagyott a bányászattal, a hashráta megfeleződött és mindenki veszteségesen termel. Ez egyben megakasztja a hálózat expanzióját is mivel az összes forrás arra megy, hogy az áramdíjakat kiizzadják.

A Google Trends érdeklődés az ‘Ethereum’ szóra megütötte az alját és hónapok óta – még az áresés ellenére is – 9 és 11 között változik. A Google rákeresés növekedése azt jelző elsősorban, ha az általános nocoiner publikum körében kezd el növekedni az érdeklődés. Logikusan, aki már ismeri az ethereumot és az ethert, az tudja hova navigáljon az interneten a Google nélkül is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük