Rekordmagas a BTC tranzakciók száma – visszatér a bikapiac?

Az utóbbi időben, a viszontagságos kriptotél következtében, jócskán visszaesett a BTC tranzakciók száma, azonban úgy tűnik újfent fellendülőben van a piac. 

A kriptovaluták zászlóshajója, a hitetlenkedők kételyeivel szemben, a jelenlegi medvepiac csapásaival is képes volt dacolni. Jóllehet, esett rajta néhány csorba, de aggodalomra semmi okunk, sőt.

A Bitcoin hálózat on-chain tevékenysége pozitív elmozdulást produkált, ami sokaknak reménysugárként fénylik a zord és könyörtelen kriptotéli éjszakában.

A frázisokat hátrahagyva, február 21-ig bezárólag kiugróan megnőtt a tranzakciók feljegyzésére irányuló igény. Olyannyira, hogy ehhez foghatót a BTC esetében utoljára 2021 januárjában lehetett tapasztalni.

BTC Transaction Count Momentum (Glassnode)

„A tranzakciók számában észlelt hirtelen növekedés jelentős hálózati aktivitással társult, ami az on-chain ügyletek megszaporodását jelzi”, jelentette a Glassnode adatszolgáltató.

Ez lényeges javulás a Bitcoin számára, hiszen az elmúlt hónapokban végbement piaci recesszió okán meglehetősen visszaesett az aktivitás. Ennek fényében, a friss infók bizakodásra adnak okot és optimista képet festenek az eszköz jövőjére vonatkozóan, különösen az árfolyam szempontjából.

Tudniillik legutóbb, amikor ilyen mértékben megnőtt a BTC tranzakciók száma, egy bődületes bikafutam vette kezdetét. Mindez 2021 utolsó felében ment végbe, amikor is a Bitcoin vételára elérte a 69 000 dollárt.

Az újonnan jött őrület többek között a BTC NFT-knek is köszönhető, amelyeket nemrégiben kapott fel a kriptoközösség. Az Ordinal Inscriptions a blokkláncon belül lelhetőek fel és rendkívül nagy hírverés övezi őket.

A cikk írásának időpontjában a Bitcoin árfolyama 24 625 dollár volt, ami lassan, de biztosan közelít a 25 000 dolláros határhoz. A becslések szerint, amint a kriptoeszköz megugorja ezt a szintet, seperc alatt eléri majd a 30 ezret is.

A PricePredictions algoritmusa alapján március 1-én 24 934 dolláros áron lehet majd Bitcoinhoz jutni.

A múltbéli adatokból kiindulva, a BTC komoly performanszra készül és mi premier plánban nézhetjük majd végig ahogyan ez kibontakozik. A jelek arra utalnak, hogy a bika végre kirúgja az istálló oldalát és elhozza a várva várt föllendülést.