Rekordon a cardano ADA token: már tranzakciós értékvolumenben is előzi az Ethereumot

Újabb monumentális héten van túl a Cardano blockchain ADA tokenje, ami az írás pillanatában is új történelmi csúcson, 1.46 dolláron kereskedik. Ez több mint 2880%-os emelkedés egy év leforgása alatt.

Az árfolyamcsúcs mellett a hálózati tranzakciók száma és értéke is kilőtt, a tranzakciók volumenértéke az elmúlt 24 órában elérte a 19.8 milliárd dollárt, ami közel másfélszerese az Ethereuménak (13.2 milliárd $), de azért még elmarad a Bitcoinétól (27.2 milliárd $).

A heti árfolyam emelkedés hatására piaci értékében az ADA a harmadik helyre tornázta magát, a Binance BNB tokenét és a Tether USDT stabilcoint maga mögé utasítva.

ADA napos árfolyam | BitcoinBázis

Cardano, mint okosszerződés platform és direkt Ethereum versenytárs?

A Cardano árfolyam emelkedése meglepő annak tükrében, hogy az Ethereumhoz képest nincs egyetlen nagy horderejű projekt se, ami a a blokkláncát hasznosítaná (vagy még nem publikus). A blokklánc alapú alkalmazások körében továbbra is az Ethereum vezet, szóval felmerül a kérdés, kitart-e az árfolyam rali legitim magas elérésű dapp projektek hiányában, ami fontos hogy legitimálja a Cardano blokkláncát a fejlesztők előtt?

De az is benne van a pakliban, hogy a friss rali és a vele járó publicitás egyfajta katalizátorként elindítja egy komolyabb dapp ökoszisztéma kialakulását, de ehhez fontos előfeltétel, hogy az árfolyam, még ha szelídebb formában is, de fenn tudja tartani a momentumát. Egy komolyabb korrekció (min. 30% egy nap leforgása alatt majd oldalazás, vagy további enyhébb mínuszok), megkésve az általános rövid távú piaci trendet, könnyen visszavetheti a Cardano iránti potenciális fejlesztői érdeklődést, hogy az általános népszerűséget ne is említsük, hiszen sokan elsődlegesen elkönyvelhetik spekulatív digitális eszközként, sem mint valid fejlesztési környezetként.

Közben jön fel a Binance Smart Chain (BSC) is, aminek natív tokenje a BNB token kiterjedt felhasználói közösséggel rendelkezik köszönhetően a Binance tőzsde natív token státuszának. A BNB piaci értéke elmarad az ADA-tól, de a Binance tőzsde szektorbéli prominens státuszának, több magas hozzáadott értékű DeFi projekt és decentralizált alkalmazások hada kezd felsorakozni mellette, szóval a BNB árfolyama másodlagos faktor a megítélésekor.

Charles Hoskinson alapító tegnap tartott egy AMA kérdezz-feleleket a Cardano közösségének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük