Részesedést ajánl a Kraken a kisbefektetőknek tőzsdéjéből

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy kiküldött e-mail alapján a Kraken által lefolytatott privát forrásbevonás keretében a tőzsde kisbefektetői is részesedést szerezhetnek a tőzsdében. A részvények értéke alapján a Kraken 4 milliárd dollárra értékeli magát.

A Kraken tőzsde e-mailben értesítette a kisbefektetőket, hogy 1000 dolláros befektetésért cserébe már ők is résztulajdonosaivá válhatnak a patinás platformnak. A Kraken később privát nagybefektetőket is be kívánja vonni az értékesítésbe, de először a kisbefektetőknek adja meg az esélyt.

A Kraken Support Twitter fiókja megerősítette az e-mailt:

Az e-mail alapján az értékesítés május 20-án kezdődött és egészen június 20-áig tart:

Ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy továbbra is hitelesített befektetőnek kell lenni, hogy részt lehessen venni az akcióban. Az e-mail szerint a befektetőknek át kell esniük a Bnk to the future honlap regisztráción. Az oldal szerint már több mint 689 millió dollárnyi tőkéhez segítették hozzá a kriptovállalkozásokat. A regisztráció után 3 típusú befektetői kategória közül kell választani: profi, HNWI vagy képzett befektető.

>>> Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt

A Kraken presztízse – mint megbízható és hackbiztos tőzsde képe – ellenére sokak szerint nem aktuális akvizíciók finanszírozására, vagy üzletfejlesztésre gyűjtenek pénzt, hanem jövőbeni célokra. A Kraken ajánlat bejelentése egybeesik a centralizált tőzsdék imázsának drasztikus negatívba fordulásával. A Bitfinex két hete jelentette be, hogy 1 milliárd dollár friss tőkét kíván összekalapozni, hogy áthidalja a fizetési processzoránál beragadt 850 millió dolláros USDt vagyonának kiesését. A tőzsde állítása szerint a LEO tokenértékesítés már sikeresen le is zárult.

A Binance-ot, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szintén két héttel korábban szenvedett hacktámadást, amely következtében 7000 bitcoint nyúltak le a tőzsdéről. A Cryptopia új-zélandi tőzsde a januári hackjét követően egy héttel ezelőtt dobta be végérvényesen a törölközőt. A QuadrigaCX több száz milliós digitális eszközvagyonát pedig mindmáig senki se találja.

Ennek tükrében érthető az általános szkepticizmus. A Kraken egyike azon szabályos keretek között működő tőzsdéknek, melyek nem csak a kezdőknek kínálnak belépést a kriptók világába, de a haladó befektetők igényeit is kiszolgálják Tether (USDT) kereskedési párjaival. Pontosan ezért extrém attraktív exit-megoldás a csalóknak és a hackereknek is, akik a lopott coinjaikat itt váltják tisztára. Például a QuadrigaCX digitális eszközeit is itt likvidálták a csalók.

Egy pluszpont mindenesetre szól a Kraken mellett. Méghozzá, hogy eddig távol tartotta magát a tokenértékesítésektől és a tőzsdetoken kibocsátástól. A részvények direkt értékesítése befektetőinek és kereskedőinek egy fokkal közelebb hozza felhasználóihoz.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.