Részvénytokeneket bocsát ki egy német ingatlanügynökség

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A német Black Manta Capital Partners 12 millió dollár értékben részvénytokeneket (STO) bocsátott ki berlini ingatlanokhoz.

A céggel a német Tigris Immobilien ingatlanügynökség működik együtt. A két vállalat projektje 40-60 négyzetméteres egyedi apartmanokat foglal magába, melyek területe összesen nagyjából 2000 négyzetméter. Az építkezési munkálatok már elkezdődtek és várhatóan 2022-re fejeződnek be. Az ingatlanokat magántulajdonosoknak és befektetőknek kívánják értékesíteni.

A token tulajdonosok az értékpapírosított részvételi jogok révén az értékesítési nyereség 20%​​-át megosztják. A társaság szerint a tokenek lehetővé teszik a hétköznapi befektetők számára, hogy részt vegyenek egy olyan jövedelmező ingatlanprojektben, amelyet általában kizárólag a professzionális befektetők számára tartanak fent.

Beugró már 500 eurótól

Az érdeklődők számára jó hír lehet, hogy a minimum összeg mindössze 500 euró. A maximálisan befektethető összeg 2 millió euró. Christian Platzer, a Black Manta társalapítója és ügyvezető igazgatója azt mondta a projekttel kapcsolatban, hogy a hagyományos ingatlanbefektetésekkel szemben a részvénytokeneknek számos előnye van.

Alacsonyabb tranzakciós költségek, átruházhatóság, forgalomképesség. Ingatlanokba fektethetsz be anélkül, hogy közjegyzőhöz mennél.”

Platzer elmondása szerint a cége,  a Black Manta egy szabályozott pénzügyi szolgáltató intézmény, amely a BaFin és a német központi bank felügyelete alatt áll. “Mivel német tőkepiaci szabályokat kellett alkalmazni a lakossági ajánlatokra vonatkozóan, így most a német és az osztrák befektetőkre kellett azt korlátoznunk. Számos más, az egész EU-ra kiterjedő projekt kidolgozása van folyamatban.”

Mire lehet számítani a részvénytokenek jövőjét illetően?

A Black Manta azt nyilatkozta, hogy ebben az évben több STO is kibocsátásra kerül. A cég állítólag különböző startupok és kisvállalkozások részvénytokeneit fogja hamarosan piacra dobni.

A jövőre nézve Platzer arra számít, hogy egy új token szolgáltatói ipar jelenik meg és ezzel együtt nőni fog a kriptovaluta letétkezelői piac is. Az intézményi befektetők ugyanis szabályozott letétkezelőket és szolgáltatásokat akarnak. Ha a letétkezelés törvényes keretek között működik, rengeteg nagy halat hozhat a piacnak.

A blokklánc technológia egyre jobban behálózza az ingatlanpiacot is. Már számos, ingatlanokhoz köthető részvénytoken látott napvilágot az utóbbi hónapokban, amely az összes kiadott részvénytoken 15%-át teszi ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.