A Ripple, a Brave és a Huobi is csatlakozott a PayID-hez

A Ripple, a Brave, a Huobi és további 40 vállalat csatlakozott az Open Payment Coalition-hoz, hogy elindítsa a PayID fizetési hálózatot. A kezdeményezés célja az, hogy egy univerzális, azonnali fizetési rendszert jöjjön létre, amit bárhol lehet használni a világon.

A több mint 100 millió felhasználót elérő új fizetési megoldásnak köszönhetően a kliensek valós időben küldhetnek vagy fogadhatnak pénzt a világ bármely pontjáról. Ehhez bármely fizetési hálózatot használhatják. A felhasználók megadhatnak egy e-mail címet vagy egy telefonszámot. Ennek a bankszámlájukhoz kell kapcsolódni, így azonnal pénzt kaphatnak anélkül, hogy bonyolult bankszámlaszámokra, nemzetközi kódokra, BIC vagy SWIFT azonosítóra lenne szükség.

A projekthez olyan közismert kriptovaluta és blokklánc vállalatok csatlakoztak, mint a BitGo, a BitPay, a Bitrue, a Bitso, a Bitstamp, a Blockchain.com, a Brave, a BTC Markets, a CipherTrace, a Coinone, a Crypto.com, a Huobi, az Independent Reserve, a Liquid, a Ripple és még sokan mások.

Ethan Beard a Ripple-től úgy véli a PayID célja az, hogy a globális kifizetéseket egyszerűvé és gyorssá tegye. “Ha a pénz átutalása ugyanolyan zökkenőmentes lenne, mint az e-mail vagy a szöveges üzenet küldésé, akkor mindannyian gyorsan és egyszerűen küldenénk pénzt bárhová a világon.”

A Liquid Group Inc. vezérigazgatója, Mike Kayamori szerint a kriptovalutának a projekt kulcsfontosságú elemének kellene lennie. “A kifizetéseknek interoperábilisnak kell lenniük a fiat pénzek és a kriptovaluták között. Az egész világon könnyű pénzküldést és fogadást kell biztosítani.”

A PayID a következő lépés a jövő felé

A PayID-t már széles körben használják Ausztráliában, ahol az elmúlt három évben fokozatosan vezették be. Az országban a bankok és a kriptotőzsdék ügyfeleinek többsége már bármikor azonnal küldhet és fogadhat tranzakciókat.

Caroline Bowler, az ausztráliai BTC Markets vezérigazgatója azt mondta, hogy a globális PayID rendszer követi az Ausztráliában, 2018-ban bevezetett platformot.

“A PayID kulcsfontosságú lépés az infrastruktúrában, amely megkönnyíti a fizetést a nemzetközi közönség számára.”

Kapcsolódó cikkek:

A Ripple a brazil központi bankkal tárgyalt intézményi kérdésekről

A Ripple társalapítója 54 millió XRP-t adott el, de milliárdjai lehetnek

XRP alapú hiteltermék indítását tervezi a Ripple

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük