XRP alapú hiteltermék indítását tervezi a Ripple

A Ripple friss álláshirdetése alapján egy új, XRP token alapú hitelterméken dolgozik a RippleNetet használó ügyfelei számára.

A vállalat működőtőke kölcsönöket kínálna az ügyfeleinek, aminek termékmenedzsmentjére keres új alkalmazottat.

“A RippleNet hagyományosan nemzetközi fizetési ajánlatokat szolgáltat ügyfeleinek, ám ezúttal a Ripple a hiteltermék irányába készül bővíteni. A munkatárs hiteltermékeket visz a piacra, koncepciótervből kiindulóan egészen a termékbevezetésig és utána a RippleNet ügyfelek számára.” – áll a munkaleírásban.

A működőtőke hiteleket elsősorban a KKV vállalkozások számára szánják a napi üzletmenetük finanszírozására.

A Ripple új hitelterméke az On-Demand Liquidity (ODL) utalási megoldással együtt fog működni, aminek a deviza transzferra használt egysége az XRP token.

A pontos bevezetés időpontja még nem ismert, a leírás alapján kikövetkeztethető, hogy a termék még a bevezetés nagyon korai stádiumában leledzik.

Már 2017-ben hiteltermékek indítását tervezte a Ripple

A Ripple már 2017 óta fontolgatja, hogy hiteltermékekkel bővíti szolgáltatásainak számát, erről tanúskodik a korábbi termékigazgatójukkal készült interjú.

A cég 200 intézményi ügyfele közül mintegy két tucat használja az ODL-t nemzetközi utalások elszámolására. Köztük van a MoneyGram, Viamericas és FlashFX pénzutalók, a szabadúszó platform goLance, valamint a pénzügyi szolgáltató Interbank Peru.

Kapcsolódó: Dollármilliókat keresett a MoneyGram a Ripple partnerségen

Az ODL egyelőre Mexikó, Fülöp-szigetek és Ausztrália piacait támogatja az Egyesült Államok mellett, de már tervben van Brazília bekapcsolása a nemzetközi XRP alapú elszámolási rendszerbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.