Megérzi az XRP árfolyam a Ripple cég havi dömpingjét

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Ripple cég által kibocsátott és egyben a legnagyobb tulajdonosként aposztrofált vállalat minden hónapban 1 milliárd XRP tokent értékesít a szabadpiacokon. Mivel azonban nincs rá elegendő kereslet a tokenre, a havi XRP dömpinget kezdi megérezni az árfolyam.

Emiatt egy elszánt XRP tokentulajdonos, Crypto BitLord, petíciót indított a Change.org oldalon, hogy a közösség erejével vegye rá a Ripple cég vezetőit, hogy álljanak le a havi dömpingértékesítéssel. Eddig közel 2500-an írták alá a petíciót.

“Ripple több milliárd XRP-t önt a nyakunkba és emiatt leveri az árat!” – áll a petícióban.

Crypto Bitlord jól bevásárolhatott 2017. végén a ‘bankok tokenjéből’, hogy ilyen elkeseredett akcióra vetemedett. Közben azt is megjegyzi a petícióban, hogy a XRP token, a sírás-rívás ellenére, egy “szilárd alapokon nyugvó érme, ami óriási potenciállal” rendelkezik, egy igazi “minőségi coin.”

Az XRP-nak kifejezetten jól futott a szekere múlt év szeptemberben, mikor sorra jöttek ki a hírek a banki együttműködésekről, MoneyGram integrációról, listázásokról, és akkoriban sokan a SWIFT banki utalási rendszer direkt kihívójaként kezdtek el rá tekinteni. Azóta rengeteget kopott a fénye, áttörő bejelentés nem érkezik a Ripple cég részéről és lassan SWIFT is kezdi kifogni a szelet a token startup mögül azzal, hogy gyorsabb elszámolások bevezetését jelentette be.

A realitás talaján maradva fontos megjegyezni, hogy a múlt év szeptemberi Ripple reneszánsz ellenére az XRP árfolyam fényévekre grasszál minden idők XRP árfolyam csúcsától, ami 2018. januárban 3 dollár fölött volt:

“Ha felhagynak a dömpinggel, akkor az erős kereslet ezt a kiváló érmét természetszerűen minden idők csúcsára vagy az fölé pumpálja!” – érvel  Wall Street farkasának bölcsességével Bitlord.

Lehet igazságalapja, hiszen a Ripple cég a második negyedévben mintegy 250 millió dollárnyi XRP-t értékesített intézményeknek valamint a programozott kiárusítás keretében. Ugyanígy történt az első negyedévben is, mikor még mintegy 890 millió került eladásra, aminek 34 százaléka a kriptovaluta tőzsdékre került, azaz a kiskereskedőkhöz.

Nehéz lesz feloldani a fennálló paradoxont a Ripple cégnek, hiszen a vállalat magát intézményi szolgáltatóként definiálja, aminek elsősorban a technológiája, mint például az xRapid, hasznosul a banki utalások területén. Az XRP ugyan kelendő a banki partnerek között, de ettől függetlenül nincs olyan mértékű hasznossága, mint például az Ethereumnak a dapp alkalmazások fejlesztésében, simán kiváltható egy házon belül fejlesztett Ripple technológiára épülő tokennel.

Ennek ellenére a Ripple még mindig ott figyel a CoinMarketCap kapitalizációs listájának harmadik helyén, 400 XRP kereskedési párja közül lehet választani több száz kriptotőzsdén. Az óriási kérdés már csak, hogy mi célból? Sok közé nincs a kriptopénz piacokhoz.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.