Nincs itt kérem semmi látnivaló – állítja a Ripple igazgatója az árfolyamesésről

A Twitteren került komment csatába David Schwartz, a Ripple igazgatója, miközben az árfolyam esésről és a centralizációról vitatkozott.

A Ripple blokklánc céggel kapcsolatosan ezen a héten különösen fájó volt minden hír, mivel éppen 2 éves abszolút mélyponton tartózkodik a XRP árfolyama. Jelenleg 0.19 dollárt adnak egy XRP érméért, miközben a csúcson 3.40 dollár is volt, ez közel 95% százalékos árfolyamvesztés.

XRPUSD árfolyam

David Schwartz, a cég vezető technológiai igazgatója Peter Todd-al, egy korábbi bitcoin fejlesztővel veszett össze a Twitteren. Az XRP kriptopénzt és a Ripple céget sokszor mossák össze a köztudatban, nincs is ugyanis éles elhatárolódás a kettő között. A Ripple kapcsán most az a kritika merült fel, hogy a XRP kriptopénzt csak azért hozták létre, hogy pénzt hozzon a vállalatnak.

Senki nem azért vesz XRP-t, hogy a Ripple pénzhez jusson.

Emlékeztetőül, itt egy cikk a Ripple és az XRP kapcsolatáról, mely igen csak össze van fonódva, akárhogy is nézzük. Bár az elmúlt évek során folyamatosan próbálnak leválni a kriptopénzról a masszív dömpinggel valójában csak további rontanak az árfolyam esésen.

Most Schwartz ismét szerette volna kihangsúlyozni, hogy az XRP és a Ripple között nincs sok kapcsolat a finanszírozást tekintve. A Twitter üzenetben elmondta, hogy kockázati tőke forrással finanszírozzák a működést most is és ezt fogják tenni a jövőben is, függetlenül attól, hogy az XRP árfolyama merre tart.

Csak akkor kezdtük el értékesíteni az XRP érméket, amikor volt már piaca, de ekkor is csak elhanyagolható összeget értékesítettünk összehasonlítva a többi finanszírozási forrásunkhoz képest.

Épp karácsony előtt sikerült 200 millió dollár kockázati forrást kapnia a Ripplének, úgyhogy valóban nincsenek anyagi gondjaik, ami miatt mindenáron az XRP értékesítésből kéne fenntartaniuk magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.