A Ripple partner MoneyGram, az azonnali utalást kínáló Visa Directtel működik együtt

A MoneyGram amerikai pénzátutaló vállalat, egyben a Ripple partnere, az egész világra ki akarja terjeszteni szolgáltatásait. Legfrissebb közleményükben írják, hogy nemzetközi szinten is elérhetővé kívánják tenni a bankkártya betéti szolgáltatásokat. A vállalat a Visával együttműködve, a Visa Direct valós idejű push fizetési platformon indította el az új funkciót.

A Visa fizetési szolgáltatása lehetővé teszi a MoneyGram bankkártya tulajdonosainak, hogy Spanyolországban és a Fülöp-szigeteken valós időben rendezzék az ügyleteiket. A MoneyGram ezen lépése az iparág első olyan vállalatává teszi, amely képes az USA határain átnyúló tranzakciókat is kezelni a Visa Direct használatával. Alex Holmes, a MoneyGram vezérigazgatója és elnöke azt nyilatkozta: „Ez egy izgalmas periódus a számunkra, hiszen az üzleti átalakulásunk továbbra is gyors ütemben halad, miközben arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk a digitális növekedést és korszerű felhasználói élményt nyújtsunk az ügyfeleinknek. A határokon átnyúló digitális növekedés kulcsfontosságú stratégiai prioritás, és továbbra is piacvezetők akarunk lenni innovatív termékeinkkel és szolgáltatásainkkal.”

A jövőbe tekintve

A Visa Direct már világszerte több, mint egymilliárd bankkártyához nyújt hasonló szolgáltatást. A MoneyGram cégével együttműködve, az ügyfelek már applikációt és weboldalt is használhatnak, amellyel könnyen utalhatnak pénzt Visa márkájú bankkártyákra. Bill Sheley, az SVP és a Visa Direct globális vezetője kihangsúlyozta azt, hogy „elkötelezettek vagyunk a világ lehető legjobb, határokon átnyúló pénzátutalási szolgáltatása mellett. A MoneyGram indulása sikeres volt. Az eddigi vásárlói visszajelzések és a Visa Direct zökkenőmentes integrációja alapján elmondhatjuk, hogy már alig várjuk, hogy a szolgáltatást új piacokra is kiterjesszük világszerte.”

A társaság azt tervezi, hogy az új utalási lehetőség az elkövetkező hónapokban más országokban is elérhetővé válik. A MoneyGram már egy ideje a Ripple partnere. A Ripple 15%-os részesedéssel bír a MoneyGram vállalatban, miután 50 millió dollárt fektettek be a cégbe. A Ripple ODL szolgáltatása sikeres volt Mexikóban és a Fülöp-szigeteken is kiválóan szerepel. A jövőben a vállalat várhatóan máshol is elindítja majd a Ripple ODL-t.