A Visa is érdeklődik a blokklánc és kriptovaluták iránt

Úgy tűnik a Visa is elkezdett érdeklődni a kriptovaluta és a blokklánc technológia iránt. Erről egy még március 6-án elhelyezett állásajánlat tanúskodik, amit még március 6-án a San Francisco-i munkaerő toborzó SmartRecruiters oldalán tett közzé a vállalat.

A globális pénzügyi szolgáltató Visa blokklánc tehetséget keres a Visa Fintech Palo Alto-i irodájába. A leendő műszaki termékmenedzser lesz felelős a Visa termékstratégiájának végrehajtásáért a kriptovaluta ökoszisztémán belül, és az ő felelőssége lesz a kriptókhoz kapcsolódó lehetőségek feltérképezése.

A munkaköri leírás szerint a leendő munkavállalónak rendelkeznie kell kriptós ‘előélettel’ és vezető blokklánc vállalkozásnál eltöltött évek szintén elvárás. Mellette a hagyományos kiskereskedelmi utalási infrastruktúrát is ismernie kell az elosztott főkönyvi technológia ismerete mellet. Kriptográfiai jártasság már csak krém a tortán.

A személy a Visa Research csapatával fog szorosan együtt dolgozni egy új termék kifejlesztésében.

Az álláshirdetés egyfajta konfirmáció a Visa elköteleződésére a blokklánc technológiák irányába. A múlt évben a Visa CEO Al Kelly kijelentette, a kriptók nem jelentenek veszélyt meglévő üzleti modelljére ugyan, de könnyen azzá válhat, ha sikerül kimozdítani az árucikk kategóriából az utalási eszköz irányába. Anélkül nem lesz versenyképes társa a hagyományos pénzügyi rendszernek, nyilatkozta Kelly.

2018 végén a Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a Visa akár partnerségre is léphet a bankközi utalások és a SWIFT kiváltására fókuszáló Ripple céggel miután felvásárolta a Ripple ügyfél Earthport nemzetközi utalási vállalkozást. Az akvizícióval a Visa állítólag a Ripple protokollját kívánja integrálni a meglévő utalási hálózatába.

Persze nem minden tejfel a Visa számára sem, így érthető a nyitás. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb kiskereskedelmi óriása március elején sokallt be a Visa drága kiskereskedelmi díjai miatt. Az áruházlánc bejelentette, határozatlan időre felfüggeszti a Visa kártyák fogadását üzleteiben.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód! Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, több mint 100 támogatott kriptó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük