Robert Kiyosaki: a Bitcoin zuhanása célravezető, ideje meggazdagodni!

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa könyv szerzője és a Bitcoin elszánt híve, újfent pénzügyi tanácsokkal látta el a nagyközönséget. 

A motivációs könyveiről elhíresült szerző írói munkássága mellett üzletemberként is brillírozik, hasznosítva a pénzhez való kiváló érzékét. Kiyosaki a hagyományos befektetési alternatívák mellett a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket is kihasználja. Sőt, az elmúlt évek során a BTC egyik legnagyobb pártfogója lett. Azonkívül, hogy tűzön-vízen át kitart mellette, rendre osztja meg az árfolyamra irányuló jövendöléseit is.

A hasonló jóslatokat sosem szabad készpénznek venni, azonban úgy tűnik ezúttal tényleg beletrafált Kiyosaki. Az infláció az egekben, a nemzetközi gazdaság küszködik és a Bitcoin árfolyama is bezuhant. A vészmadárnak is nevezhető üzletember ezt hónapokkal ezelőtt megjövendölte, akkortájt viszont még nem mutatkozott ennyire aggasztónak a helyzet.

Kiyosaki bízik a BTC feltámadásában

A BTC árfolyama rendkívüli módon visszaesett és 2020 decembere óta nem volt ilyen alacsony szinten. Robert Kiyosaki ennek ellenére derűlátó, s a Twitteren meg is osztotta nézeteit követőtáborával. Szerinte az árfolyamcsökkenés „remek hír”, illetve „várja, hogy a BTC 20 000 dolláros vételárra zuhanjon vissza”, hogy kedvére „tankoljon fel belőle”. Másoknak is azt tanácsolja, hogy efféle módon cselekedjenek.

A 20 000 dolláros határ meghatározó mérföldkő a Bitcoin történetében, ugyanis a 2017-es bikapiac idején sikerült elérnie a kriptók zászlóshajójának ezt az értéket, az azt megelőző 1 000 dolláros szintről. Máskülönben Kiyosaki meglátásai szerint a BTC egészen 17 000 dollárra is lecsökkenhet, noha semmiféle magyarázatot nem szolgáltatott ezen kijelentéséhez.

A cikk írásának időpontjában a Bitcoin árfolyama 22 400 dollár, miután az elmúlt 24 órában 18%-ot veszített értékéből. Mindezt a Celsius Network hitelező platform idézte elő, ugyanis a cég a „szélsőleges piaci helyzetre” hivatkozva felfüggesztette a kifizetéseket. Ez azt hozta magával, hogy a kriptotőzsdéken tárolt Bitcoin mértéke 10% alá esett, amihez hasonlót 2018 decembere óta nem tapasztaltak a piacon.

Robert Kiyosaki szerint a Bitcoin az “emberek pénze”, azonban a piaci összeomlásra reflektálva az nyilatkozta, hogy a tonhal konzerv és a sült bab a lehető legjobb befektetések jelen pillanatban, hiszen az aranyat, az ezüstöt és a Bitcoint nem lehet megenni.