Gazdag papa, szegény papa szerzője: a Bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papra, szegény papa című pénzügyi bestseller szerzője arra kérte követőit a Twitteren, hogy Bitcoinban tárolják értékeiket, sem mint készpénzben.

Kiyosaki, aki nem sokkal korábban indított egy pénzügyi edukációs gyorstalpalót követőinek arról, hogyan maradhatnak pénzügyileg függetlenek egy gazdasági válság idején, arra buzdítja követőit, hogy spóroljanak Bitcoint, aminek több előnye is van egy válság idején.

“5. lecke. SPÓROLJ: ELMENT AZ ESZED? Miért spórolnánk, amikor a FED [Federal Reserve] QE [mennyiségi könnyítés] révén hamisít és nyomtat hamis dollárokat – havi 82 milliárd dollár helyett, 125$ milliárd dollárt naponta? Miért spóroljunk mikor ZIRP, a zéró kamatláb politika a lúzereknek semmit se fizet? Spórold az isten-arany pénzt vagy Bitcoint az emberek pénzét.” 

>>>Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A Bitcoin 2009-es indulása óta elsősorban a kisbefektetők és a spekulánsok körében népszerű, de egyre nagyobb intézményi érdeklődés is övezi. Egyrészt funkcionál értékőrzőként, különösen a többi alternatív kriptovalutával szemben, másrészt fizetőeszközként vállalkozások számára, illetve spekuláns eszközként a tradereknek.

11 éves múltja során folyamatosan nő a népszerűsége és elfogadottsága, és mint márka is kiválóan megállja a helyét, bár az emberek Bitcoinhoz társított képe egyelőre ellentmondásos: ‘gazdagodj meg okosan séma’, alvilág pénze, menedékeszköz, digitális arany, pénzügyi függetlenség eszköze. Egyelőre még nem tisztázott, hogy mely percepció fogja meghatározni az attitűdünket a Bitcoinhoz.

Kiyosaki nem először említette a Bitcoin. Múlt év októberben megjegyezte, a vezető kriptovaluta valós kihívást jelent a pénzügyi intézmények számára és nincs korlátja annak, hogy mit érhet el a coin a következő években.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük