Robert Kiyosaki óriási piaci összeomlást vizionál a következő időszakra

Robert Kiyosaki – az egyik legnagyobb példányszámban eladott könyv, a Rich Dad, Poor Dad – Gazdag Papa, Szegény papa írója – egy nyilatkozatában azt fejtette ki, hogy nagy piaci összeomlás várható. Ebből kifolyólag mindenki számára, aki nem birtokol Bitcoint, nagyon nehéz időszak következik.

Robert Kiyosaki a gazdaság állapotáról is beszélt

Egy most megjelent interjúban a pénzügyi guru harsányan kritizálta az amerikai jegybankot, ugyanis szerinte a Fed tönkreteszi az amerikai gazdaságot azzal, hogy ész nélkül nyomtatja az amerikai dollárt. Azt javasolja minden befektetőnek, hogy vegyék az aranyat, az ezüstöt és természetesen a Bitcoint, aminek ő is nagy támogatója.

Kiyosaki a várható piaci összeomlásról ezt mondta:

“A legjobb időszak arra, hogy felkészülj a piaci összeomlásra az pontosan a piaci összeomlás előtt van. A világ legnagyobb piaci esése jön. A jó hír, hogy a legjobb alkalmat a piaci összeomlások jelentik arra, hogy meggazdagodj. A rossz hír, hogy a következő piaci krízis hosszú lesz. Vegyél minél több aranyat, ezüstöt és Bitcoint amíg csak tudsz. Szemtanúi lehetünk ugyanis a világ legnagyobb buborékjának. Várj, amíg a Bitcoin árfolyam 24 ezer dollár lesz, és akkor vásárolj be.”

Több pénzügyi elemző aggodalmának és félelmének adott már hangot a Bitcoin árfolyam esése miatt, ugyanis az elmúlt negyedév volt a digitális eszköz legrosszabb időszaka 2018 óta. De Kiyosaki úgy gondolja, hogy ez most jó lehetőséget jelent a befektőknek. Ugyanis a 2020-as év után a Bitcoin sokkal rosszabbul teljesít idén, viszont ez kedvező belépő lehet sokak számára.

Így foglalta össze:
“A Bitcoin árfolyama esik. Ez jó hír. Ha eléri az ára a 27 ezer dollárt, akkor elkezdem venni majd. Sok minden függ majd a globális makrogazdasági körülményektől. Jegyezd meg, hogy a problémát nem az arany, ezüst és Bitcoin okozza. A problémát az inkompetens vezetőség a kormányzatban, a Fed-ben és a Wall Street-en jelenti. Ne felejtsd el az arany 300 dollár volt 2000-ben.”

Növekvő inflációs félelmek

Arra is figyelmeztetett Kiyosaki, hogy a Fed nagy valószínűséggel kamatot emel majd a következő hónapokban. Ennek extrém módon negatív hatása lesz az amerikai életmódra. Szerinte a nemesfémek és a kriptovaluták tudják csak biztosítani azt, hogy az emberek megőrizzék pénzügyi stabilitásukat. A Twitteren ezt osztotta meg:

A Fed-nek szüksége van az inflációra, hogy olcsóbb dollárral fizesse vissza az adósságot. A Fed emelni fogja a kamatrátákat, ami a részvények, kötvények és ingatlanok árának összeomlásához vezet majd. A legnagyobb problémát a Boomer generáció nyugdíjba vonulása jelenti majd. A Társadalombiztosítás (Social Security), Medicare és Amerika összezuhan. A Fed ezért még több pénzt nyomtat majd. Ragaszkodj az aranyhoz, ezüsthöz és a Bitcoinhoz. Készen állsz erre?...”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.