Kapóra jöhet a koronavírus a globális elitnek: gazdasági válság eltervezve

A kormányok és a központi bankok kozmetikázott statisztikával próbálják elrejti azokat a folyamatokat, melyek megállíthatatlanul a gazdasági válság felé viszi a világot. Egy adósság buborék alakult ki, ahol már semmi sem az, aminek látszik. A FED szűkítette a likviditási feltételeket a gazdaság gyengélkedése miatt csakúgy, mint azt az 1929-es nagy válság előtt tette. Mégis meddig lehet ezt a látszatot fenntartani? Mikor durran ki ez a képzeletbeli lufi és milyen következményei lesznek?

Struccpolitika vagy tudatos félrevezetés

Sokan váltig állítják, hogy a központi bankok és azok vezetői ostobák. Talán lehet is benne némi igazság, de a helyzet az, hogy a banki elit igenis tisztában van tetteik következményeivel, amik sokszor előnyösek számukra. Jerome Powell 2012. októberében a FED ülésen nyíltan elismerte, hogy mi történne akkor, ha a Fed intézkedéseket hozna a cash flow-k szűkítése érdekében, miközben a piacok az ösztönzőktől függnének. Aztán, amint a központi bank vezetője lett, azonnal a tettek mezejére lépet és eleget tett ígéreteinek.

Manapság a pénzügyekben és a közgazdaságban szinte mindenhová elér a központi bankok keze. Véletlenszerűen semmi sem történik, csakis szándékosan. A gazdasági válság a tömeges tőkeáttétel egyik formája a néppel szemben. Ezt úgy tervezték, hogy néhány pennyiért kézzelfogható vagyont vegyenek el a középosztálytól, miközben olyan társadalmi válsághelyzeteket teremtsenek, amelyek lehetővé teszik az elitnek, hogy manipulálja a lakosságot.

A láthatatlan ellenség, ami most kapóra jön

A központi bankok viszont a megfelelő alkalomra várnak, amit ürügyként használhatnak fel arra, hogy másokra hárítsák a gazdasági összeomlás kitörésének felelősségét. Általában különböző kereskedelmi háborúk mögé rejtőznek, de most végre eljött a tökéletes ellenség, ami nem szól vissza, amit mindenki megért és elfogad. Ez a COVID-19 világjárvány, azaz közismert nevén a koronavírus.

A vírusról nagy vonalakban annyit tudni, hogy hosszú lappangási idővel rendelkezik, ami akár több, mint 2 hét is lehet. Piszkosul gyorsan terjed és a halálozási aránya 3-5% körüli az eddig rendelkezésre álló statisztikák szerint. Tehát pont elég ahhoz, hogy félelmet keltsen a lakosság körében. Bár a legfrissebb hírek szerint Kínában már nagyjából 3 hónap után helyreállít az élet, Európában és az Egyesült Államokban akár hosszú hónapokig is elhúzódhat a járvány miatti korlátozás és hisztéria.

Azonban nem a vírus a gazdasági összeomlás közvetlen okozója. Csak a bűnbak szerepében tetszeleg. Amikor a vírus megjelent a nemzetek kormányai és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem voltak erre kellőképpen felkészülve. Borzasztóan lassan reagáltak a járvány terjedésére, ezáltal a vírus a Föld szinte összes országába eljutott. Azóta természetesen minden állam kapkodva próbálja megállítani a járvány terjedését és olyan döntéseket hoz, amik a totális csőd felé taszítják az országokat. A valós összeomlás azonban már a járvány kirobbanása előtt elkezdődött.

A FED látszatintézkedése

Ezt egyértelműen láthatjuk a FED repo piaci műveletei során is, amely eszkalálódott, mivel a vállalatok egyre több likviditást kérnek, amelyet a FED nem képes vagy nem hajlandó számukra megadni. A likviditás szempontjából itt több tíz billió dollárról van szó. Konkrétan a részvények és egyéb eszközök kötvényen kívüli közvetlen vásárlásáról és a FED elképesztő mértékű fiat injekcióiról. A befektetési világ azt akarja, hogy a FED pénzesővé váljon, amely kérésnek próbál is eleget tenni. A FED az elmúlt években különböző intézkedések révén megakadályozhatta volna a szakadék felé rohanást, de mégsem tette. Ehelyett úgy tett, mintha érdekelte volna a piac megtakarításai, a valóság viszont az, hogy tettek rá magasról.

A Weimar féle inflációs modell, amelyet néhány pénzügyi elemző ürügyként használt fel arra, hogy a végtelen tőzsdei ralit előrejelezze a Dow Jones esetében 40 000-ig és azon túl, nem működik. A helyzet az, hogy Weimarnál sem működött. A német modell ugyanis 1924-ben bedőlt, ami 1927-ben ismét bekövetkezett. A hiperinflációban képtelenség volt a megnövekedett részvényhozamot biztosítani. Nem lenne ez másként most sem. A FED nem tud most már csodát tenni.

Az egyetlen meghatározó tőzsdei tevékenység a vállalati részvény-visszavásárlás volt. A koronavírus miatt azonban, nem szabnak ennek sem felső korlátot. Tehát annyit pénzt nyomtatnak, amennyit csak kell. Ezáltal végképp elindultunk a globális gazdaságot fenyegető fekete lyuk felé, amit a globalista elit már évek óta tervez. Ilyenkor sokan keresik a biztonságos eszközöket, mint például az aranyat. A nemesfémek ugyanis egyre népszerűbb.

Mire lehet számítani?

Kína volt az első ország, amelyre lesújtott a kór. Szinte az egész ország leállít, ebből adódóan óriási visszaesést tapasztalt meg az ázsiai ország. Bár most már úgy tűnik, hogy fokozatosan beindítják a gyárakat és nagyjából visszaáll minden a régi kerékvágásba, gazdasági növekedésről természetesen álmodni sem lehet. Rengetegen abban bíznak, hogy hátha sikerül drámai visszaesés nélkül megúszniuk. Sok kérdés felmerül azonban Kínával kapcsolatban. Mivel nagyjából egy hónapig titokban tartotta a kínai kormány a vírus felbukkanását előfordulhat, hogy a megbetegedések és halottak számát is kikozmetikázta. Ez különösen most elgondolkodtató, hogy Olaszországban, ahol sokkal kevesebben élnek, már több a halott, mint Kínában. Vagy van már ellenszer, amit bizalmasan őriznek, vagy pedig sokkal többen hunytak el a járványban, mint amiről a világ tud.

A COVID-19 egy hónapja felütötte a fejét Európában is és már az Egyesült Államokban is több száz életet oltott ki. Bár azt mondták a vezető politikusok, hogy felkészültek mindenre, most mégis úgy tűnik, hogy kiesett a gyeplő a kezükből és irányíthatatlanná vált az országok szekere. Ha még sikerül is megfékezni a járványt, akkor is legalább 2-3 hónapra leáll minden, ami óriási pofont adhat a már vergődő gazdaságnak. Itt léphetnek majd a képbe a globális elit tagja, akik “emberbaráti szeretetből” segítenek a romok eltakarításában és a gazdaság újraindításában.

(Forrás: ZeroHedge)